nikans.blogg.se

Bruxelles

Kategori: Allmänt

Hemma från en grymt bra resa med 11 urmysiga tjejer och 11 öllovers till killar! Även om jag har snittat 4-5 timmars sömn varje natt så har det gått riktigt bra ändå. 

Under fredagen så besökte vi Europaparlamentet och KBC som är ett stort finansinstitut i Belgien. Riktigt bra studiebesök med intressanta siffror. På kvällen käkade vi en grym tre rätters och sedan gick vi ut och drack öl tills långt in på natten. Vi kunde sitta ute och dricka öl, helt fantastiskt! 





Bryssel är jättevackert med sina gamla byggnader, torg och kyrkor. Under lördagen köpte jag och Lina en tågbiljett till, det inte alls lika vackra, Liège för att shoppa. Liège ligger i Vallonien som är den fransktalande regionen i Belgien. Det var riktigt roligt för både jag och Lina kan lite franska som vi tog oss fram med hela dagen. Sedan åkte vi hem och napade och fixade oss innan det var dags för lördagsmiddag och partaj. Jag la fram förslaget för hela styrkan att dra en liten nattklubb istället för att dricka bira ute i en gränd. Vi var en stark liga som drog till ett riktigt bra ställe som levererade mycket av våra svenska stoltheter i musikväg. Vad stolta och malliga vi kände oss! 





Söndagen var svårstartad. Jag och Emelie checkade ut halv ett, vilket man egentligen inte fick. Och gick sedan med bakistunga steg runt stan. Slog oss ner på torg och åt våfflor och skrev vykort, shoppade lite, köpte belgisk choklad, låg ute i solen i en park, besökte en kyrka, käkade crêpes till lunch - och sedan var klockan 17:45 och det var dags att åka till flygplatsen. 



Jag och mina 5 blondinvänner satt på rad som ditvägen. Vi skrattade så vi tjöt och grät och fick de gamla politikerna runt om oss att dra lite på mungiporna. 
Tur att jag har sovmorgon idag, annars hade jag aldrig pallat en arbetsvecka. Nu ska jag åka och handla käk, så tomt här hemma! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: