nikans.blogg.se

VALBORG

Kategori: Allmänt

Varje år går Chalmers en cortege genom stan som har som tema att spegla senaste årets händelser. Jag, Dinka och Shadi var hem till Sara och grabbarna grus för att se från första parkett på avenyn. Jag skrattade så jag grät flera gånger! Vilken intelligens de har! Vilken kreativitet! Underbart! 


Torsdag

Kategori: Allmänt

Vilken dag detta har varit! Fick fin publicitet på Swedbank Sveriges Facebooksida igår som har uppmärksammats i intern media. Har fått många fina hälsningar av kollegor i regionen tack vare detta. Chatten och mailen har gått riktigt varm. 

11:00 stod jag redo på ledningsgruppsmötet med mitt material från mina dagar i Stockholm. Hade möte med cheferna i 40 hela minuter, mycket givande och fick bra cred för min research. Därefter hade jag glasstest med kollegorna, det är ju ändå Valborg! 

Nu ska jag hem efter två timmars övertid och ladda batterierna inför Valborgsfirande. 



I Love Gbg

Kategori: Allmänt



Onsdag

Kategori: Allmänt

Kort dag på jobbet som följs efter med en ansiktsbehandling efter lunch. Så idag är det converse som gäller, så göttis! 



Pizza

Kategori: Allmänt

Ikväll är det hemgjord pizza och rödtjut till middag. Känner mig lycklig. Över mitt liv, över mig själv, över min pizza. 



Samsonite

Kategori: Allmänt

Nästa vecka sticker jag till London, och jag behöver verkligen en ny resväska. Jag är rädd att min ska paja, den har ju trots allt ett par år på nacken. Så efter jobbet gick jag in i Nordstan och spontanköpte en ny Samsonite. Detta blir ju jämt görbra det! 



Måndagstrött

Kategori: Allmänt



Edvin

Kategori: Allmänt

Idag har jag söndagsstrosat med Edvin på Eriksberg. Vi har ätit lunch och tittat på båtar. Jag vill också ha en Edvin!

Doktor glas

Kategori: Allmänt

Min kusin, kusinbebisen Edvin och dennes fader är på besök från de djupa värmländska skogarna. Ikväll har de bjudit mig på entrecote-middag på Doktor Glas, Linné. Edvin var busig och ville inte ha mos och torsk. Han lekte tittut istället. Sötisbubbis. 



Anna

Kategori: Allmänt

Lunch på Pour Bon, en sväng på stan och det obligatoriska besöket på 4-gott med min bästis Anna innan tåget gick hem mor Värmland igen. En snabb visit. Men en bra visit!



OOO

Kategori: Allmänt

När jag kom hem från jobbet stod världens bästa Anna i min hall med ett glas rosé i handen, iklädd min morgonrock. Det var lyckoskrik och lyckokramar! 

Anna var nästan färdigfixad och jag hade 30 minuter på mig att duscha, sminka mig och byta om. Därefter åkte vi till Clarion Hotel Post där månadens out of Office huserade. Mötte upp 25 kollegor till mig då jag anordnat VIP-bord och skumpa för oss. 

Son vanligt är OOO helt fantastiskt. Och Anna fick träffa mina kollegor och många nära vänner. Vi stack sedan vidare till Yaki-Da och drack sangria och bara mådde. 


Mexican chili

Kategori: Allmänt

Första måltiden i Linas matkasse är lagad och avnjuten. En superhärlig mexican chili burger, så himla god! Och ett glas rött till det, nu kommer jag sova så gott. 


Botaniska trädgården

Kategori: Allmänt

3 timmar har jag vandrat idag. Gick till Botaniska Trädgården och tittade på alla vackra körsbärsträd (har fan fått dille på det, men det fanns inga såna i Forshaga...). 

Vandrade genom Linné och mot Örgryte för att hälsa på Dinka. Hon skulle precis sluta när jag kom så vi tog en tur i ett par möbelaffärer. 



Ledig dag

Kategori: Allmänt

6 maskiner tvätt, deklarationen gjord, betalat räkningar och städat. Nu ska jag ut och gå långprom efter min tortellinilunch. 



Niki-dagen💗💗

Kategori: Allmänt

Idag har jag namnsdag! En superviktig dag, så jag bjuder mina kollegor på daimstrutar idag. Jag älskar kalas! 

På lunchen var vi ute och käkade, gick till ett fantastiskt mysigt litet ställe och satt ute i solen under körsbärsträden. 

Linas matkasse

Kategori: Allmänt

När jag kom hem från gymmet stod två Linas Matkassar utanför dörren. Här ska det lagas inspo-food!



Vapiano

Kategori: Allmänt

Mötte upp Carolina efter jobbet. Åkte till Johanneberg för visning av en funkis-tvåa, den kommer landa på minst 2500 lax och då anser jag att det finns ett övergripligt renoveringsbehov. Man får betala för att tillhöra innerstan, och i detta fall väljer jag nog att avstå. 

Vi gick sedan till Vapiano och käkade middag. Tog carbonaran, mycket carbs (hihi), men väldigt god! Därefter följde jag fröken till stationen och vinkade adjö. 

Visning next

Kategori: Allmänt



Energikällan

Kategori: Allmänt

En av mina största energikällor C är i stan. Det är lyckorus när man får en varm och stor kärleksfull kram av henne. Vi skulle ta en powerwalk men hamnade på ölstugan lejonet istället med en varsin Wisby Pills i kvällssolen, funkar ju det med! Till middag gjorde jag min exceptionella laxlasagne som Carolina älskar, med baconlindade dadlar till förrätt. Och ett par glas rött, såklart. 

SUNDAY

Kategori: Allmänt

Söndag och jag är helt död. Jag har till och med köpt mig en latte, när jag tar till kaffe då är det riktigt illa! Har köpt mig starbucksfrulle, perfekt uppladdning innan man ska ta itu med jobbmailen denna vackra dag. 

Wake-up in Stockholm

Kategori: Allmänt

Vaknade upp på scandic Hötorget, kanonläge på hotell verkligen! Mitt i stan, nära fest och flärd, nära centralen. Jag och Helene tog oss en tur genom stan i det fantastiska vädret efter frukost. Vi strosade ännu en gång under körsbärsträden, satt och njöt vid Strandvägen innan tåget hem mot Göteborg gick vid lunchtid. Majoriteten av ligan sov på vägen hem, Nikan hängde i bistron och babblade med de andra som var fulla av energi. 



Fredag kväll

Kategori: Allmänt

För kvällen hade YP Stockholm abonnerat en festvåning på Linnégatan där vi fick träffa våra likasinnade kollegor i huvudstaden. Vi åt middag, drack drinkar och hade trevligt innan vi var en liga med boys & girls som tog oss till Soap Bar och därefter Berns. Lång dag, sen natt - men kul hade vi! 




HQ

Kategori: Allmänt

Strax innan 9 mötte jag upp 30 glada kollegor på perrongen. Jag agerade reseledare ut till Sumpan då jag besatt tunnelbanebiljetter till hela ligan. 

Vi fick visad rundtur på huvudkontoret innan dagens första föreläsare dök upp, vår privatekonomiska talesperson - Arturo Arques. En fantastiskt duktig person! Sedan gick fjärilarna i magen i 110, snart skulle självaste VD:n komma. Något jag har sett fram emot sedan jag började i banken år 2010. 

Vi fick en riktigt intressant och bra timma med Micke. Vi har en mycket duktig VD som jag hoppas vi får behålla under lång tid. 

Efter lunch träffade vi vår kommunikationschef och en chef från vårt fondbolag Robur. Grymt starkt upplägg! Imponerande dag på vårt nya, fina och prisbelönta HQ!






Kungsträdgården

Kategori: Allmänt

Rosépremiär på uteserv i Kungsträdgården med Therese och hennes vänner under de fantastiska körsbärsblommorna. Vi gick på stan en sväng och avbokade vår middag på YUP för pizza och godis hemma på Liljeholmen. Dagens absolut bästa beslut för två tröttmössor! 



Stora Essingen

Kategori: Allmänt

Idag har jag hängt på Stora Essingen och träffat Stockholmskollegor. Jag hatar egentligen spinning men skulle absolut gett det ett försök om vi också hade en spinninglokal med sweddis-bikes med instruktör! 

Kött & fiskbaren

Kategori: Allmänt

Middag på Melker Anderssons Köttbaren. Fantastiskt gott vin, mat och sällskap - givetvis! 



Onsdag

Kategori: Allmänt

06:30 ringde klockan, hade lätt kunnat sova 3 timmar till... Mitt sömnberoende avancerar och blir bara värre och värre!

Kokade gröt, diskade, fixade mig och packade det allra sista. Jag tycker det bästa är att packa på morgonen för då blir det inte lika lätt att glömma något i vardagsrutinen. 

Åkte till centralen och låste in väskan i en box, köpte med en laxsallad från Le Croissant (95kr för typ 2hg, sjukt dyr men alltid lika jävla god!) och skyndade till jobbet. Stressade genom en kort arbetsdag med ett hektiskt schema. Nu har jag lämnat mitt regniga Göteborg för Stockholm och SJs snabbtåg. Inte ett enda stopp på hela resan! Helt i min smak! 

Om dryga timmen möter jag upp Therese på stationen. Så mys!!! 



Vad fan har man på sig på Stureplan?????

Kategori: Allmänt

Tisdagsbaren är öppen, BIBen står framme, behöver lite rött för att kunna fokusera på min packning. Mitt sovrum är ett jävla kaos för tillfället! 



London bokat wiiii

Kategori: Allmänt



Lång-weekend i London coming up!

Bye Bye utväxt

Kategori: Allmänt

Sovmorgon och morgonprommis i regnet innan jag begav mig till frisören. Hann panikhandla en klänning innan jag stack till jobbet också. Imorgon åker jag till Stockholm, är så stressad! 

Måndag

Kategori: Allmänt

Dagarna flyger fram, jag hinner inte med! Direkt efter jobbet stack jag på styrelsemöte inne i stan, hann precis in på NK och köpte Voluspa (varför finns inte CC som parfym, hade attraherat alla män!!!). Åkte hem och slängde i mig mellis innan jag drog till gymmet och löpte 5km. Nu ska jag sova!



Ångest

Kategori: Allmänt

Mötte upp Dinka på stan en snabbis. Vi gick till Åhléns och blev serverade Marie Serneholts nya doft av Madame her self. Fick sån ångest av denna vackra människa det att det blev ångestmat från BK. 

Ikväll har jag städat, handlat på Maxi och putsat fönster. Nu kan man äntligen se ut igen! Såhär skitiga blev då fan aldrig fönstren hemma i Värmland. 

Lina 28

Kategori: Allmänt

20:00 trillade åtta damer in på Nonnas för att fira Lina. Gott vin, god mat, trevligt sällskap och jag och Klara delade på en supergod chokladtårtebit. Mums!

En stund innan midnatt begav jag och Jennie oss ut i regnet för att jaga en taxi. Vi åkte till Rikards inflyttningsfest på Johanneberg och drack rödtjut innan det begavs ner till avenyn. 

Lördag

Kategori: Allmänt

Städ- och tvättlördag behöver man en liten paus från. Promenerade ner till stan och mötte upp Dinka, 3 klänningar och en glass rikare. Och många d-vitaminer rikare! Så himla härligt väder ute, 16 grader som har lockat ut hela Göteborg. Alla uteserveringar är fulla och man kommer knappt fram på gatorna. Äntligen!!! 

Aw

Kategori: Allmänt

Aw på kontoret. Hamnade en sväng i baren enligt rutin, gjorde somrig Värmlands special som spred sig som en löpeld bland mina kollegor. 



Fredag

Kategori: Allmänt



Kvällisprommis

Kategori: Allmänt

Kvällspromenad ner till stan med Jelena. Två konkurrenter (Handelsbanken och Sweddis) ute på tur. Se så fint man kan komma överens även om vi jobbar för storbankernas kanske största motsatser! 

Fika

Kategori: Allmänt

Fikafest på LPF med Dinka och Emelie. Vi beställde in 3 bakverk och delade på, det är det bästa att göra så tycker jag! Planen var egentligen att fika ute i solen, men det blåste riktigt kallt. Men det är såklart mysigt oavsett vart vi sitter! 

Lunchpromenad

Kategori: Allmänt

Efter lunchen gick jag och min kollega Daniel ut på promenad. Lindholmen är ett mysigt ställe att arbeta på, mycket banker och kontor - och så unnade vi oss en glass på bryggan också! 



Huvudvärk

Kategori: Allmänt

Tillbaka på jobbet efter påsken, jag har haft migrän-liknade huvudvärk i 14 timmar. Jag har inte slappnat av en enda gång under hela påsken, sedan har jag ätit burktonfisk till middag igår - jag har googlat för diagnos på mig själv, man kan få jätteont i huvudet av det! 

Har varit en fantastiskt vacker dag idag, riktigt varmt ute. Men så fort jag kom hem drog jag ner rullgardinen och sov i två timmar. Utmattad?! Kom ut efter 20, och gick upp på höjden vid mig för lite sista solljus. 

Sockerstinn

Kategori: Allmänt

Mötte upp Jennie strax innan 18 för lägenhetsvisning. Det är bra att ha med någon kunnig då madame är en före-detta-mäklare. Men Nikan hade varit så sockerstinn i helgen att hon hade tittat på fel dag, det var ju nästa tisdag! Så typiskt! Vi satt ute i kvällssolen tills jag tog en spåris till Ullevi för Bodypump, jag ökade vikt på stången ganska bra. Så duktig! 

Tisdagslunk

Kategori: Allmänt

Åh vad härligt det är att komma hem till sin lugna vrå! Jättemysigt att vara hemma hos familj och vänner, man jag känner mig sååå hemma i Göteborg. Det var en befrielse att hoppa av tåget och få andas avgaser igen. 

Åkte hem med väskorna och gav mig ut på en tur på stan. Var till vackra Artilleriet och köpte med mig lite hemlisar, hälsade på Karin på Sweet Bakery och bara strosade runt i solen. 




Frukost

Kategori: Allmänt

Uppe i ottan för frukost på Elite med min Anna. Helt perfekt att avsluta dessa dagar hemma i Värmland med en stor och god frukost och härlig energi. 

Nu är jag påväg till mitt Göteborg igen, ska bli härligt att få komma hem med laddade batterier. 

Annandag påsk

Kategori: Allmänt

Direkt efter frukost kom Carolina över på långpromenad. Älskade människa som jag saknar dig! Vi har våra djupa telefonsamtal, men inget slår en kram av dig. 

Eftermiddagen spenderades hos min föredetta mäklar-kollega Madelene och hennes fina familj. God lunch och fika, många goda skratt och jag fick mammaträna med Hugo i vagnen. Mys!




Påskdagen

Kategori: Allmänt

Snart har jag bott i Göteborg i 8 månader, när man kommer hen till Karlstad så inser man vad litet allt är. Karlstad innerstad består av två shoppinggator och två trista gallerior. Jag och Anna tog en lov på stan och lunchade innan jag åkte hem mot Forshaga som givetvis är ännu mindre. Men jag tycker om Värmland för det! 

Det är mycket fläng och släng när man kommer hem över en högtid. Så på årlig basis var jag över till Issa och hennes familj på påskfika innan mor hämtade mig för middag. 




Verket

Kategori: Allmänt

Så härligt att få vara med mina A. Middag, ostar, godis, skratt, kramar, påskpresenter. Jag hade lika gärna kunnat stanna hemma och myst med dem i soffan hela kvällen, men ring midnatt stack vi till Verket och önskade halva Karlstad glad påsk. 

Fina Karlstad

Kategori: Allmänt


Påskafton

Kategori: Allmänt

Jag sover så skönt hos pappa! Det är tyst, fridfullt, inga grannar som klampar i något trapphus. Så fort jag vaknade efter 9,5 timmars sömn åkte jag till min kusin och mitt kusinbarn Edvin. Jag fick påskbrev av Edvin och vi åt apelsin, några godisar, lekte lite och kollade Babblarna. Han är så söt!

Sedan åkte vi på det årliga påskbordet på Sahlströmsgården och åt tills vi storknade. Far och jag tog sedan en tur på konstrundan som är varje påsk innan vi slog oss ner i en varsin solstol och inväntade att klockan skulle bli lagom mycket för att åka ner till tågstationen. Snart är jag framme i Karlstad, längtar sååååå!

Långfredag

Kategori: Allmänt

Vilken jävla långfredag. Med hemabstinens, en far som åkt 10 mil för att hämta mig på stationen, en mor som förbereder laxlunch - då passar det mycket dåligt med en försening på 2,5 timma. SJ lät mig och ett knökat påsktåg stå i Mellerud pga spårfel. Jag ville gråta. Men hem kom jag. Och laxen var förjävligt god. Och pistill var mysigare än någonsin.

På kvällen åkte jag och far till Torsby och spenderade kvällen hos moster med god mat och påskgodis. 





Ut på tur

Kategori: Allmänt

Värmland, im on my way!!!!



Fruktfest

Kategori: Allmänt


Fixade fruktfest på jobbet som kompensation för allt socker vår arbetsgivare har tryckt i oss senaste dagarna. 

Skärtorsdag

Kategori: Allmänt


Vilken fantastisk morgonpromenad, skärtorsdag, sol, våren är här!

Lunchpass

Kategori: Allmänt



En choklad-och-bananshake efter Bodypumpen i väntan på vagnen hem, helt skakig när jag kom ut från passet. Ska köpa med mig indiskt hem och sedan sticka till le office!

Veras första dag

Kategori: Allmänt