nikans.blogg.se

OOOAW

Kategori: Allmänt

Födelsedagshelgen är nu infirad! Som tack för det fick jag en bakfylla. Drog med några kollegor till Out Of Office på Scandic Rubinen efter jobbet, det är stans bästa och stökigaste aw. Det är som en nattklubb fast klockan är 19, underbart! 

Vi gick sedan till Aveny Ett och drack skumpa och käkade ostar innan kvällen tog omtag och vi hamnade på Park Lanes Queerkväll. Helt plötsligt hade vi varit igång i 10 timmar, och jag som hade planerat hemgång vid 21...



Semelfest

Kategori: Allmänt

Idag bjöd jag mina kollegor på do-it-yourself-semlor. Älskar egengjorda semlor, speciellt när man kan vräka på så mycket mandelmassa man behagar. 

Jag hängde upp några ballonger, tände 4 ljus och så sjöngs det för mig. Min födelsedag är det viktigaste på hela året. Alltid varit, kommer alltid att vara! 



Nikimusic

Kategori: Allmänt

Okej... Döm mig inte för att jag följer "Teen Party" på Spotify, men jag är faktiskt bara 23 än! I vilket fall som helst så vill jag tipsa er om en liten låt denna fredagsmorgon, den är så tvärgo! Funkar bra när man städar hemma, när man åker spårvagn, finns alltid tillfällen. 



Afternoon tea

Kategori: Allmänt

Thursday afternoon tea med Dinka på Le Pain Francais på Avenyn. Vi drack thét Paris och åt från vårt trevåningsfat med smörgåsar, scones, macarones, praliner och chokladgöttor i de enorma fåtöljerna (perfekt när man vill landa i matkomat!). 

Och jag kan ha fyndat en tänkbar klänning tills på lördag. Kanske!




Ledig onsdag

Kategori: Allmänt

Ledig dag mitt i veckan, hur nice är inte det! Har varit till Salong Illum och fixat utväxten och det slitna barret. Jag klipper mig var tionde vecka ungefär, men fan att det ändå kan bli så förjävligt. Jag var så duktig i frisörstolen att jag fick min favvogodis, Mozart-kulor. Nami!

Sedan tog jag en lång tur på stan, i 4 timmar närmare bestämt. Nya träningskläder, pumps, kostymbyxor, en stor pappkasse från Åhléns fylld med mina standardgrejer (torrschampo, smink, you name it) samt lite roliga saker till festen på lördag. Och till lunch åt jag en smoothie från Saluhallen, tillsammans med Mozart-kulan givetvis hihi. 




Måndagsfix

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snitta tulpaner och byta vatten, hämta tvätten, byta om och möta Jelena på stan. Fullt ös!

Drinkturné

Kategori: Allmänt

Drinkturné på Puta Madre med Dinka och Jennie denna lördagsafton. Jag blir alltid lika glad när man kan beställa Bellinis! 



Snöfest

Kategori: Allmänt

Vilken vinterdag! Igår snöade det från alla håll, idag lyser solen så vackert. Hela stan är ute på söndagspromenad, barnen tjoar i pulkorna och jag är så glad att det inte är slask för en gångs skull. Det knarrar under fötterna på promenaden! 

Är det jul igen?

Kategori: Allmänt



Fonduefredag

Kategori: Allmänt

Efter jobbet mötte jag upp Emelie och planerad vår gemensamma födelsedagsfest som vi ska ha hos mig nästa helg! Vi käkade lite på stan, shoppade lite och åkte sedan i lagom tid till Lina på Linné. 6 glada tjejer hade vi samlats kring Linas senaste investering: en fonduegryta! 

Vi bjöds på ostfondue som inte är min stora favorit i livet, chokladfondue är way much better! Men ett par öl, ostar, tryffelsalami, grönsaker och godis med gummorna är inga fel. 



Fikig Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har snön singlat ner vackert över stan. Jag har spenderat ett flertalet timmar med Caroline. Vi åt lunch på Le Pain Francais i Olskroken först, åt supergoda semlor som C hade med sig hemma hos mig, gick på shoppingrunda i stan och eftermiddagsfikade på LPF i Nordstan. Jag är stammis där snart!

Sedan tog jag mitt pick och pack och åkte till badhuset i en timma. Underbart!




Värmland in 25 hours

Kategori: Allmänt

25 timmar i Värmland, det räcker så! 

Åkte hem till Issa när jag kom till Karlstad för att fixa mig inför middagen. 19:00 intog 10 chickens Cava 42 för födelsedagsmiddag. Tjejerna hade fixat fördrink och glitter på bordet. Jag satt där på den röda sammetsstolen på kortsidan och njöt över att få skratta och skåla med dem en vanlig tisdagskväll. Och jag fick superfina presenter och blommor, tack vad mysiga ni är!

Anna hade bakat en chokladtårta i tre lager som hon stolt bar in med tända ljus. Underbara vän! Du jobbar nu så intensivt men ändå bakar du till lilla Nikisen. Sedan åkte trippel-A hem i samlad trupp, jag älskar när vi åker bil och lyssnar på härlig musik. 

På onsdagen gjorde mamma porterstek av älg till lunch med semla till efterrätt. Mor tände tomtebloss i vanlig festordning. Jag och Pistill skottade och skuttade i snön. När eftermiddagen kom så körde mor mig till Kil så att jag fick umgås ett par timmar med Carolina innan tåget gick hem. 







Hem till Värmland

Kategori: Allmänt

Idag hade jag kort dag, sedan är jag ledig onsdag och torsdag. Vad passar då bättre än en tur hem till Värmland för att få kramas och bli firad? 

Den obligatoriska flaskan Vitamin Well är inköpt. Samt en banan, nötter och senaste Elle. Dags för avkoppling som det faktiskt är!



2 weeks left

Kategori: Allmänt

14 days left till min b-day! 24 graciösa år! Min sista tid i livet där jag är närmare 20 än 30. Ska ta tillvara på det här året, mitt golden year!



Hejdå julen

Kategori: Allmänt

Har varit på jobbet i ett par timmar idag med. Så mycket att göra! Nu ska jag pynta ner granen, så långsam jag är! Jag älskar julgran! Den ter sig så himla fint i hörnet. 

Lördag

Kategori: Allmänt

Lördagsblomster, check! Tulpaner och ginst ska få pryda en vas på vardagsrumsbordet. Härligt. Jag ääälskar tulpaner. 



Kocken niki

Kategori: Allmänt

Vilken mysig fredagskväll jag och Dinx hade! Kvällspromme i Linné, Haga och Vasa samt kvällsmat (pasta och brownie wiiiiii) på Condeco på Linné. 

Nu har jag precis snott ihop en vegetarisk lasagne som myser ihop sig i ugnen. Tänkte jobba lite imorgon förmiddag, så mycket att göra! Och då är det göttis med lite god lunch mellan varven 😛😛😛

Friday

Kategori: Allmänt

Tre arbetsdagar denna vecka bara i och med att jag var ledig måndag och tisdag. Har inte riktigt den rätta fredagskänslan tyvärr. Men det kommer nog! Nu ska jag handla, hem och städa och sedan möta upp Dinka!

Vs

Kategori: Allmänt

VS Fashionshow ger mig varje år lite ångest. Lite bara! Intar årets show med en stycke kaloribomb! Här är det fest!



Blivande styrelseproffs?

Kategori: Allmänt

Produktiv dag minsann! Hem med resväskan, köpte indisk take away till mig och mor, bytte om och åkte på Young Professionals årsmöte där jag blev invald sekreterare i styrelsen. Så kul!

Efteråt gick den nya + den gamla styrelsen till O'Learys och tog ett glas. Gud, jag är ju alkoliserad snart! Har druckit flera glas om dagen sedan i fredags. Men är det kalas så är det! 

Har hunnit med en kvällspromenad med Jelena och handlat frukost också! Jag är grym!

 

Budapest day 4

Kategori: Allmänt

Sista dagen i Budapest. Jag kan verkligen rekommendera denna stad! 

Sjukt trevligt folk, bra priser, god mat, grymma viner, fin arkitektur, underbara bad och en stad med ett hemskt men intressant förflutet. Säkert det som har format dessa människor. De är mer tacksamma, enkla och anspråkslösa till skillnad från oss stroppiga, lättkränkta och världsbästa svenskar. 

Last breakkie

Vårt kanonfina hotell mitt i stan. 
Budda Bar Hotel *****

Szechenyi spa

Kategori: Allmänt

Igår kväll besökte vi magiska Szechenyi Spa. Vi tog Budapest äldsta tunnelbana dit, små gula söta vagnar och supervackra och välbevarade stationer. Jag älskar gedigna saker med historia. 

Badet har utomhuspooler och inomhuspooler med upp till 38 grader. Ett flertalet medicinbad som innebär att vattnet är från underjordiska källor, det vill säga hälsobringande. Vi bastade och växlade på bra mellan baden. Men inget slår ju utomhuspoolerna alltså! Magisk miljö att befinna sig i! Och några glas champagne på det. 

Efter 2,5 timmars bad åkte vi hem och tog sedan en kvällspromenad i de judiska kvarteren. Det finns 150 barer där, så mysigt. Vi drack vin och drinkar, kollade på Europas största synagoga. Detta är verkligen en intressant stad!


Budapest day 3

Kategori: Allmänt

Blåbärspannkakor med lönnsirap på frullen, drömstart av dagen! Solen har varit framme idag, vi har besökt den grymt vackra katedralen St Stephens Basilica och gått runt i ett par timmar i staden. Gick även i några affärer men fanns inget som var Nikistyle. 

Vi käkade tre-rätters lunch för cirka 120kr svenska, mat och nöjen är ganska billigt här! Vi tog en suverän gulaschsoppa till förrätt, åh så gott det är! Perfekt mat att stå sig på när man ska bada. Nu ska vi åka iväg på spa, tjohej!








Budapest day 2

Kategori: Allmänt

Så himla trött nu! Vi har gått i Gamla Stan, druckit varm choklad på ett litet fik. Dagens stora uppdrag var att besöka Gellértbadet. Vi spenderade 3 timmar med att koppla av i ångbastus och vanlig bastu, utomhuspool med fin vy över stan och ett flertalet pooler med underjordiskt mineralvatten med temperaturer upp till 40 grader. Så härligt!

Vi tog även ett par glas champagne i en varsin liggstol. Efter badet var vi helt möra och då satt det perfekt med en god tre-rätters. Till efterrätt åt vi pärontårta med gorgonzolaglass - spännande med något nytt! 





Gudasäng

Kategori: Allmänt

Vi sover frukost. Kommer inte upp ur dessa gudasängar! Samlar energi inför spa, shopping och sightseeing. 

Budapest day 1

Kategori: Allmänt

Igår när vi lämnade Landvetter så var det så mycket is på banan att planet sladdade och var helt ostyrigt. Obehagligt! Annars gick resan jättebra och vårt hotell är toppenfint. När vi kon upp på rummet stod en grattisbakelse och väntade. Vi gick ner på spa-avdelningen och bastade och badade innan vi gjorde oss i ordning för middag.

Middagen intogs på Aszu som är en klassisk och fin restaurang med högt i tak och fina valvningar. Vi beställde anka och delade en flaska rött, Ungern har mycket goda viner. Medan violinisterna spelade vackert så fick mor ett par örhängen som jag visste att hon önskade sig. Vilken födelsedag va! Sparesa till Budapest och ett paket!




Landvetter

Kategori: Allmänt

Det bästa med Landvetter är att man kan kolla smink och VS i någon timma, och unna sig lite fint. Snart åker vi! Wiiiiii!




Min Mami

Kategori: Allmänt

Nu är Mami här! Imorgon fyller min moder jord 60 år, det är helt ofantligt. Jag hängde upp ballonger och vimplar imorse - så här är det festkänsla! Vi äter lax och dricker rödtjut och har även ätit Glassbomben jag gjorde igår. Sensation!



Pasta och vin

Kategori: Allmänt

Pasta-och-vin-lunch med Zmuliz på Le Croissant i Rosenlund. Tog båten över från jobbet och mötte upp min bästis. Tänk att vi kan träffas och göra såna här mysiga saker i denna stad! Jag fick en jättemysig försenad julklapp, Sara hade stöpt egna ljus!


Snön faller ner

Kategori: Allmänt

Ikväll kommer mamma för imorgon åker vi till Budapest! Så jag börjar lite senare idag och möter upp mamma direkt vid centralen. Skönt med sovmorgon, skönt att städa det sista. Snön vräker verkligen ner utanför. Det är lite mysigt för jag har inte städat bort julen än, hihi. Så jag viker kläder och blickar ut, mys!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Rosett och mina nya örhängen idag wiiii



Östra kyrkogården

Kategori: Allmänt



Att få vara granne med en 3km stor kyrkogård är ju faktiskt lyxigt. Det är som att gå i en park. Lugnt, tyst, inga spårvagnar att tänka på, inga barnvagnar att väja för. Här ligger många Göteborgsprofiler begravda, jag finner det lite intressant. Från köket och sovrummet har jag utsikt över kyrkogården, ibland på kvällarna inbillar jag mig att det kommer spöken och går hihi. 

Nam nam

Kategori: Allmänt

Tranbärs- och mangobollar in the making. Nam nam!




Sövmöris

Kategori: Allmänt

Sövmöra, tvättstuga och nyhetsmorgonfrulle. Perfekt för en liten hängis som mig att få ta lite lugnt innan jobbet. 

Värmland power

Kategori: Allmänt

Besök av min gamle räv Anton. Härligt att få prata lite värmländska och få umgås med lite testosteron. 



Tisdag

Kategori: Allmänt

Indisk lunch på stan, checkat av NKs realisation, samtalat om livet och köpt mammas 60-års present - perfekt ledig dag med Dinx. 



Niki Coco

Kategori: Allmänt

Red lips and pearls, just like Coco. 

Fy

Kategori: Allmänt

Fy, nu har jag varit svullen i halsen i en vecka. Vad är detta? Halsfluss? Streptokocker? Har precis tagit en långsam promenad för att inköpa med citron, vitlök och ingefära. Nu ska jag hugga in på min favvo-bar, ingefäravatten och vänta på att klockan ska bli halv tre så att jag kan möta upp Dinka för lunch på stan!



Workie

Kategori: Allmänt

Efter 6 dagars ledighet var det dags för jobb igen, för att sedan vara ledig imorgon igen. Underbart! Det var så roligt att få komma till jobbet och mina härliga kollegor, min fulla inkorg och alla trevliga kunder. Så ska det kännas!

Bye fucking 2014

Kategori: Allmänt

Att få stänga igen 2014 var en jävla befrielse. Vilket år det har varit! Jag har lärt mig sååååå mycket. Jag skulle inte vilja påstå att första halvan var jättekul, men med bra uppmuntran och stöd så sökte jag jobb i Göteborg, sålde lägenhet och bil, flyttade hit och har aldrig ångrat det en sekund. Jag känner mig oftast full av power, folk omkring mig påtalar om min energi och hur jag sprider den. Jag kan säga att jag spred inte ett dugg för ett par månader sedan. 

Helt sjukt vad man kan göra sitt liv så fantastiskt bra på så kort tid! Wiho!

En jävla gudagåva

Kategori: Allmänt



SUNday

Kategori: Allmänt

Vilket väder! Verkligen SUNday! Känns som vår ute. Det blev en prommis på 2 timmar och jag köpte med mig årets första tulpaner. Underbart!



Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Lördagsmys hos Klara. Paj, godis, med andra ord och roliga klipp så som "Lokets bästa" och Björn Gustavsson. Älskar skrattfest!



Doktor glas

Kategori: Allmänt

Igår käkade vi middag på Doktor Glas på Linné, jag åt en jättegod entrecote och drack supergott rootvein. Jag har börjat förstå nu att jag kan dricka det utan huvudvärk, om jag väljer rätt vill säga!

Fredagsmiddag

Kategori: Allmänt

Middagsdags med Emelie och Lina! Vilken update det kommer bli!



1 januari

Kategori: Allmänt

Årets största pizzadag! Pizza, godis och cola i soffan. Men vad gör det när jag förbränner dem i mina smaklösa heels efteråt?



Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Hej och välkommen 2015! Det var så himla skönt att få stänga igen 2014. 

Igår hade jag och Alexandra en trevlig nyårsafton. Vi kollade GP-fyrverkerierna uppe vid mig och en flaska skumpa kl 17. Härligt att få skåla ut året lite till! Senare på kvällen hade vi bokat bord på Berzelius för nyårssupé. 3 goda förrätter, oxfilé och anklever till huvudrätt och goda chokladverk till efterrätt. Lagom till tolvslaget tog vi oss till Götaplatsen för nedräkning, perfekt eftersom det är krypavstånd till Park Lane där Peter Siepen klubbade. Det var en lång men rolig kväll!