nikans.blogg.se

1 day left

Kategori: Allmänt

Idag har det varit min sista dag av min gigantiska ledighet. Den har spenderats på Liseberg, på stan, på gymmet och hemma med dammsugaren i högsta hugg. Jag kan ha hittat ett par marinblå kostymbyxor som sitter bra, jag har köpt dem i min vanliga storlek men (det finns alltid ett men när det gäller byxor!) de kan vara för korta. Jag kan inte bestämma mig, fucking jobbigt! 

Nu ska jag förbereda hjärnan med att läsa ett tjugotal sidor IGEN om sommarens alla updates, vad som händer i världsekonomin och bankens ställning i det hela. Till detta avnjutes en kopp champagnethe och Nikans smarriga jordnötsbananer. 

Lördagsmiddag

Kategori: Allmänt

Hej å hå vad slö jag har varit idag, att man blir så påverkad av vädret! Nu ska jag hoppa på sexan till Linné för att käka på en spansk restaurang med min mysiga kollega Dinka. 

Copenhagen

Kategori: Allmänt

Vilka kanondagar jag och Stina hade i Köpenhamn! Jag är avis på hennes nya stad, Köpenhamn är så mysigt! Och så även lyan. 

Vädergudarna var även med oss. Vi kunde ha klänning på oss när vi strosade på Strøget och tog en öl på torget. Underbart! Vi har bubblat i bubbelkaret, druckit vin, ätit god mat, gått prommisar, haft lunchpicknick vid havet och spenderat ett par timmar på ett havsbad. Jag badade 5 gånger i det härliga havet och vi fnissade dagen lång. En riktigt bra trip som fyllde på energi!








Ansa frisör

Kategori: Allmänt

Förra året fick Ansa Frisör utmärkelse som Göteborgs bästa hårsalong. Sanne har klippt bort sol, havssalt och slitage från sommarens party. Hon har trollat bort den fula utväxten och gjort håret höstfint. Efteråt bjöd jag henne på räkmacka, chokladboll och lyxmuffins på Evas Paley. Ett härligt sätt att infinna fredagskänslan på 💞



Tuff tuff

Kategori: Allmänt

Utomlandsresan lider mot sitt slut, 21:35 är jag hemma i Göteborg efter grymma dagar i Köpenhamn! Tuff tuff!



Ut på tur, aldrig sur

Kategori: Allmänt

Nu ska niki ut på tur, det blir utomlands så att säga. Hehe! Adjö! 



!

Kategori: Allmänt



lev som du vill, sträva mot dina mål, dina drömmar, din vision av hur du vill att ditt liv ska se ut. kämpa för det, sätt upp delmål, ventilera, ta hjälp, ta var sak i sin takt hellre än riskera att falla ur, bli trygg och stark i dina val och åsikter, var ärlig mot dig själv, var inte för hård mot dig själv, var inte svart eller vit i tänket, våga prova nya vägar, tro på dig själv och ge inte upp om allt inte alltid blir som du tänkte eller hoppades, ta nya tag, ha tålamod och beröm dig själv, stå upp för dig själv och var inte rädd för omgivningen, man ska leva för sin egen skull och inte för att varken bevisa eller behaga någon annan.

hur din väg, din vision och dina drömmar och mål ser ut vet bara du. tro på dig själv, alla kan så mycket mer än man tror. du är unik, och du kan och får leva precis hur du vill. ångra inte ditt liv, lev det och kämpa för din egen skull. 

Sunny tuesday

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag! Solen skiner och jag och mami var på glasscafé. Det var 28+ i solväggen, underbart! Pistill har fått sett sig omkring lite och fått hoppa i gräset. Hon var ju tvungen att få hoppa av sig innan resan hem till Värmland igen. 

Nu ska jag till tvättstugan och åka till kontoret för att läsa mailen. 

Måndag

Kategori: Allmänt



Italiensk afton med mami på Linné. Vi kunde sitta på uteservering, så härligt! 

Askimsbadet

Kategori: Allmänt

15 grader i havet, men det hindrade inte moder havsjungfru från att ta ett dopp. Iskallt! Jag tog en löprunda istället, så härligt att springa längs havet. 

Finbesök

Kategori: Allmänt

Jag har finbesök i form av en mor och en kanin. Jag har längtat efter Pistill så mycket så nu får vi äntligen mysa. Mor och jag har precis kommit hem från en middag på stan, supergott!



Saturday night

Kategori: Allmänt

Igår var fyra blonda bankladies ute på tur. Vi åt en helt magiskt god middag på Bistro Rustik på Linné. Jag tog en entrecote som var bland det godaste jag ätit på länge. Och vi hade så trevligt! Vad härligt det är med lättsamma människor som man kommer så fint överens med så fort. Kanske är en branschgrej, eller en företagsgrej. Bankens värderingar är ju ändå enkel, öppen och omtänksam. 

Söndagspw

Kategori: Allmänt



Stabil start på söndagspwn. 10:58 stod jag stridsklar utanför Mango för att roffa åt mig två klänningar som kom ut i butik idag. Perfekt söndagsprommis att ta sig en tur intill stan! 

Lördag

Kategori: Allmänt

Lite småhängiga sedan gårdagen har jag och Emelie ändå masat oss ner på stan för lite bakiskaffe på Starbucks. Fick även med mig en klänning från Zara och ett träningslinne hem. 

Nu måste jag napa. Ikväll är det middag på Linné!

Afterwork

Kategori: Allmänt

Att gå på afterwork när man inte ens jobbar känns ju fantastiskt. Det borde heta afterchill för såna som jag. Jag har nu fått träffa några av mina nya kollegor, blandat med annan personal från Lindholmen och närliggande kontor. Som tur är så känner jag till en hel drös med bankmänniskor i denna stad redan, så många ansikten var bekanta. 

Kl 16 samlades vi på Radisson ute på Lindholmen (så många härliga minnen jag har från det hotellet, vi var ju verkligen stammisar där under vintern och våren) för champagne och plockmat. Jag och tjejerna beställde in fler flaskor och när klockan var 22 så tog vi med oss 6 grabbar ut på stan. Vi avslutade afterworken halv tre inatt och hade då varit igång i 10 timmar. Vi har druckit drinkar på Linné, tagit shots på avenyn och dansat med våra drinkar på Incontro. 

Jag mår förvånansvärt bra idag med tanke på hur många olika sorter som fick passera min lever under gårdagen. 



Lyxlunch

Kategori: Allmänt

5km och lite styrka i duggregnet. Sprang som en dåre mot bilen för jag visste vad som skulle vankas till lunch, chevresallad med rödbetor. Så otroligt gott! Hade passat bra med ett glas rosé till, men det väntar jag med i några timmar - för ikväll är det afterwork 🌸


Fredag

Kategori: Allmänt

Hela förmiddagen har jag laddat in för ett pass som började kl 12. Precis innan jag skulle gå till bussen så såg jag att det inte var på det Friskis jag hade planerat, slarvmaja!

Så nu får jag ta bilen och åka iväg på en löptur, ska bli skönt det med. 



Långprommis

Kategori: Allmänt

Träningsvärken sitter i! Så jag beslutade mig för en promenad istället. Den varade i tre timmar. Jag gick till Masthugget och kollade utsikten, jag såg mitt nya jobb och hur Stena Line gled ut till havs. Jag gick genom hela Slottsskogen där folk grillade, hade picknick, gick på lina, spelade volleyboll, barnen lekte. Jag tittade på pingviner och sälar. 

På hemvägen gick jag genom Linné, där är mitt absoluta mål att bo någon gång i livet! Nu måste jag äta. Så hungrig! 



Torsdag

Kategori: Allmänt

Åh vad härligt det är att ha all tid i världen till att göra det som faller mig in. Gick upp 8 och hann med att uträtta ärenden innan regnet öste ner, åkte till kontoret på Wieselgrensplatsen och mötte upp Emelie för en lunch på Saluhallen. Saluhallen är jättemysig med färsk fisk, kött, ostar osv. 

Slösade sedan två timmar på stan i hopp om att hitta den svarta, perfekta kavajen och en svart höstkappa. Fick med mig en blus hem och lite förnödenheter till lyan. 



Nöt- och fruktbröd

Kategori: Allmänt

Alltså 😍😍 att komma hem till mitt söta hem och det doftar nybakat, jag blir ju kär i mig själv! Nu ska här avnjutas en kvällsmacka med Bregott, ost och en kopp the. 

Mami niki

Kategori: Allmänt

Mami niki fortsätter, nu ska här bakas ett underbart frukt- och nötbröd mellan idol och parran. Och under tiden det är i ugnen? Ja då är jag på PW! #effektiv

Gant Hunt

Kategori: Allmänt

I jakten på något höstnytt 🌟



Mami niki

Kategori: Allmänt

Idag har jag känt mig som en mamma. Mami niki. Ett besök på Ikea, dammsugit och tvättat bilen samt storhandlat på kvantum. Det är väl sånt man gör när man är en mami?

Bebin fick en ny wunderbaum ala Göteborg som luktar vanilj. Och nej, jag tillåter den inte att hänga i rutan. Jag har gömt den nu!



ONSDAG 11:32

Kategori: Allmänt

Idag har niki träningsvärk. När jag flyttade in här för fyra veckor sedan så sprang jag i trappen och halkade... Jag gjorde min första löptur sedan smällen förra veckan, och jag kan säga att det smärtade! 

Igår var jag på aerobic step skivstång. Älskar såna pass och idag är musklerna trötta. Jag nöjer mig med en PW i eftermiddag. Nu ska jag åka iväg till Ikea  samt åka till OKQ8 och tvätta och städa bilen. Lilla baby v50... 

Nikis to-do

Kategori: Allmänt

En regning tisdag. Vad passar bättre än att städa och beta av sin to-do-list?

Här avslöjas två stora nyheter: niki ska läsa på Göteborgs universitet OCH sälja älskade baby V50 inom kort. Jag har använt bilen EN gång den senaste veckan. Då åkte jag iväg för att löpa några kilometer. Annars står den här ute på gatan och kostar pengar, dyr jävla lyx är vad det är!




PH

Kategori: Allmänt

Som jag har väntat! Äntligen säsongspremiär av paradise hotel! Jag har myst upp mig nyduschad i soffan med nötter, grönsaker och dipp. Lets go!



Washmania

Kategori: Allmänt

Tvättstugan ➡️ Powerwalk ➡️ tvättstugan ➡️ Powerwalk ➡️ Tvättstugan

Kul med måndag! Nu ska jag köpa gräddfil på dagens tredje powerwalk, ikväll börjar ju parran och idol. Love it!!!



Cold monday

Kategori: Allmänt

Kyligt så här på morgonen, och jag som fryser så lätt nu. Fryser hela tiden, kanske inte är 100% frisk... Idag har jag min stickade gant och jacka. Herregud, 18 augusti - KOM IGEN 😩

Ska till kontoret vid st Sigfrids Plan och läsa mailen, babbla med kollegor osv. Mysigt! 



Alkoniki

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag förtärt alkohol 5 av 7 dagar. Man blir ju nästan besviken på sig själv. 

Jag och Linn hamnade på Villan igår kväll, på Linné. Det första jag såg var Sara med Filip och company. Göteborg är kanske inte så kaxigt trots allt när man springer in i bästisen på andra sidan stan på ett litet pluttställe! 



Saturday fun

Kategori: Allmänt

Dags att bege sig mot posthotellet och Panos Emporios modevisning. 



Pasta

Kategori: Allmänt

Lördagsmiddag: Nikis masterköttfärssås med svarta bönor och chevreost. Dör pastadöden 😍 



Lördag

Kategori: Allmänt



Lördagspyssel 💕

Slut på lyxliv

Kategori: Allmänt

Upp å hoppa lilla loppa! Jag har ätit så mycket skit på senaste. Restauranger, cafébesök, alkohol, hamburgare mitt i nätterna, godis, glass. Jag är trött på skiten så idag har jag fyllt på med nyttigare mat i kylen. Back to happy nikilife. Goda smoothies med linfrön, pestolax och nötter! Nam!

Lördagsfrulle

Kategori: Allmänt



Fredag med Zmuliz

Kategori: Allmänt

Det här livet med att inte ha några måsten, att kunna göra vad man vill och vakna när man vill är helt underbart. Jag har nu varit ledig i snart 8 veckor, 2 to go! Det är som ett helt sommarlov. 

Jag och Sara har spenderat dagen på stan. Vi har planerat en mysig överraskning över en långfika på Brogyllen och fått solljus på oss. 



Vintorsdag

Kategori: Allmänt

Idag mår jag ovanligt bra! Jag och Sara tog in en flaska halvtorrt vitt på Post igår kväll och Sara predikade ur The Golden Year (som förövrigt är min inflyttningspresent av henne). Vi fortsatte sedan kvällen till Lilla London och slutligen Lounge(s). Många glas blev det! Men vi höll oss i skinnet och hade en jättetrevlig kväll. 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Nu var finbesöket från Värmland över för denna gång. Vi hann kamma genom stan någorlunda bra innan Josefins tåg gick hem. Sara mötte upp oss så vi fikade på mitt favvofik och köpte fina saker. Vi hittade nämligen en ny favvobutik! 💖




Onsdag

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Josefin på en skärgårdsutflykt till Brännö. Brännö är en bilfri ö där man tar sig fram per fot eller cykel. Vi valde det senare och hyrde en varsin.

Det finns underbart vackra hus på brännö, en liten affär och ett värdshus. Fantastisk vy över skärgården högst upp på toppen, klippor och stränder. En jättemysig utflykt!

På kvällen åkte vi till Götaplatsen och kollade på Daniel Adams-Ray samt Hoffmaestro och tog ett glas på Stadsteatern. Det var publik långt ner på avenyn, himla härlig kväll! 





Kvällisprommis

Kategori: Allmänt

En riktigt härlig kvällsprommis är avklarad, vi landade på omkring 9km. Jag var ju tvungen att visa upp stadens pärlor. Vi tog en rejäl sväng genom Linné där det andades europeisk storstad, folk satt ute med sina vinglas i både stora och små sällskap och tjoade. Den här staden lever verkligen och det är fantastiskt. 

Nu öser regnet ner, det får gärna regna ur sig så att vi kan genomföra vår planerade utflykt imorgon. Sov gott!


I love Liseberg

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag och Josefin varit på Liseberg. Käkat middag, spelat på hjul (när fan ska jag vinna stjärnvinsten? Jag har ju lagt ut flera hundra totalt denna sommar), åkt Lisebergsbanan och ätit Ben & Jerry.

En tur till Liseberg om dagen är bra för magen?


Värdinnan Niki

Kategori: Allmänt

Jag har öppnat ett litet bed and breakfast tror jag, och det är så roligt! Jag älskar att få besök och få vara en värdinna. Jag har sovit själv max två nätter i rad sedan jag flyttade hit för tre veckor sedan. Det äger!

Nu ska jag ner och möta upp Josefin som kommer med tåget på Centralstationen. Äntligen!!! Och man kan ha klänning idag igen, solen skiner!




Liseberg

Kategori: Allmänt

Usch, höstliga vindar far över Göteborg. Det blir kyligt så fort! Jag och Sara tog en öl på Liseberg och har fällt rörda tårar, skratt och satte en hel del toner på allsången. 



Lissenight

Kategori: Allmänt

Vita jeans på lisse denna soliga men lite kyliga kväll. 



Monday

Kategori: Allmänt

Enligt prognoser ska det regna idag, men solen skiner så jag och Sara har tagit en fika på stan med Charlotte och strosat runt. Strax ska jag in till stan igen, tre värmländska skönheter ska inta säsongens SISTA Lotta på Liseberg!



Roadtrip

Kategori: Allmänt

Roadtripen genom sommarsverige med Anna var bara så lyckad. Vi sov gott, har unnat oss, bra väder och fina ställen. Tack min Anna C! ❤️



Göken Anton

Kategori: Allmänt



Värmländsk invasion i söffa ikväll. Göken Anton kom förbi och sa hääääj!

Fredag

Kategori: Allmänt

Dags för en timma pedikyr!

Roadtrip

Kategori: Allmänt



Härliga och idylliska Torekov. Här laddar vi batterierna ordentligt. Spelar strandtennis, bastar, simmar, dricker vin, fnissar, slumrar i solen. 

Roadtrip

Kategori: Allmänt

Inatt har vi bott på Hotell Torekov. Har sovit så bra! Tjocka härliga täcken i ett svalt sovrum. När vi vaknade gick vi in till Torekov, fram till 10 så har folk bara morgonrockar på sig här. Det kördes bil i dem, det cyklades i dem, rastade hunden osv. Som i en annan värld! De flesta hade väl dock havet som destination för ett morgondopp. Och alla hälsade på oss! Vi måste ha smält in jävligt bra i detta rofyllda paradis. 

Frukosten intog vi ute vid poolen, nu är det dags att sola, bubbla och hänga på spa-avdelning innan det är dags för ett glas vin i bikinin. 



Roadtrip

Kategori: Allmänt

Ikväll äter vi middag i Båstad i sällskap av den härliga solnedgången. Så mysig stad med vackra hus!




Roadtrip

Kategori: Allmänt





Lunch och afterbeach i mysiga Tylösand. Så mysigt!

Roadtrip

Kategori: Allmänt



Har hängt på hotellet hela förmiddagen, solat, badat, slappat i hängmattan, bastat, badat i havet. Bekymmerslöst liv just nu! Kurorten är så vacker, åk hit!

Roadtrip

Kategori: Allmänt


Att få andas havsluft under sömnen gör under för två prinsessor som mig och Anna. Vi sov så gott att vi försov oss till vattengympan och var som två yra höns på frukosten. 

Roadtrip

Kategori: Allmänt



Vi kommer sova så underbart i Varberg inatt, kolla vilket charmigt sovrum!

Roadtrip

Kategori: Allmänt

Incheckade och klara på underbara Varbergs kurortshotell! Nu ska vi ut på powerwalk innan det blir middag och häng i relaxen. 



Tisdag

Kategori: Allmänt

Inatt sov Sara hos mig. Känns så jävla bra att hon kommer vara minst lika tillgänglig i mitt liv nu som hon var i Värmland. Vi åt mysfrukost och har packat ihop en väska åt mig för om någon timme ska jag och Anna ut på äventyr. 

Nu ska jag till Centralstationen och krama min underbara Alexandra farväl 💖


Guldvärd måndag

Kategori: Allmänt

Måndagar betyder Liseberg! Ikväll har jag, Anna och Alexandra ätit supergod middag, sjungit allsång och haft en underbar kväll på Liseberg. Vi tog oss även upp i Lisebergshjulet som bjöd på en fantastisk utsikt. 

Vårt mål med kvällen var att vinna på chokladhjul. Vi ingick avtal att dela med oss 33% av vinsten och vilka hjul vi skulle köra på, tillslut vann jag äntligen! 2 st 200g chokladkakor, det blev dyrt godis - men så glad jag blev! Kanske hörde hela Liseberg min sång... 

Vi mötte sedan upp Sara, den värmländska maffian intog Posthotellets utebar (där AA även bor inatt) för drinkar och predikan ur The Golden Year. Det var en sån fin stund i livet, herregud vilka underbara tjejer jag har i mitt hjärta! 







Good morning sunshines

Kategori: Allmänt



Godmorgon solstrålarna! Upp och hoppa, nu är det frukost innan vi särar på oss en stund. Fisarna får gå till NK och köpa smink och jag ska på ansiktsbehandling med AHA-syra, kommer vara SÅ snygg ikväll...

Trippel-A

Kategori: Allmänt


Trippel-A är turistar i Göteborg. 👘📷 Vi firar sammankomsten med indisk take away, singha och dansband i vardagsrummet. 🍻❤️ 

Finally

Kategori: Allmänt

Nu ska jag köra ner till Centralstationen och hämta mina A! Åh vad jag har längtar, äntligen kommer trippel-A vara enat igen!!!



Sunday

Kategori: Allmänt

Söndagar är alltid min tvättdag. Det har varit det i åratal! Och jag har använt det som raggningsreplik (rekommenderas!) till och med. Men här är det vilodag på söndagar, så tvättstugan är stängd. 2014, hallå?! 

Nu ska jag ut på prommis och hämta ett paket. Anna och Alexandra kommer ikväll så här ska städas också! 



Tapasnight and partynight

Kategori: Allmänt

Mötte upp Therese och Karin på El Corazon igår på avenyn för tapas och en kanna sangria. Så smaskigt! Hade en liten förfest i en lägenhet vid avenyn med den mest underbara utsikten. Efter midnatt stack vi vidare till Backstage. Idag har jag huvudvärk. Jag älskar cava och skumpa, men mitt huvud kommer inte så bra överens med dessa...





Saturday

Kategori: Allmänt

Efter en dag ute på saltholmen så är jag nu påväg in till stan för middag. Läppstiftet tar jag på spårisen (alltid så stress i mitt liv!!!!) och det är premiär för ormisen 🐍🐍🐍



Nedräkning

Kategori: Allmänt

Igår var det 1 augusti, hallå vart tar livet vägen?! Om ett halvår fyller jag 24 (sjukt) och om en månad börjar jag att jobba. Jag ser fram emot mina nya kollegor i en ny stad, wiho!



VÄRLDSKLASS

Kategori: Allmänt

Skallebank deluxe är världens bästa tecken på en bra utekväll! Jag vet inte när jag hade så kul senast som vi hade igår. 

Jag, Linn och Therese (3 starka tingvallapinglor) möttes upp för vin på storans uteserv. Det började starkt, tårarna sprutade och flabbet var högljutt. Vi stack vidare till Lounge(s) vid midnatt. Jag shottade. Flera stycken! Har ni hört? När hände det senast? Jag fällde litervis av skrattårar, det var världens bästa kväll som jag sent kommer att glömma. Den går tyvärr inte att beskriva, enbart uppleva.