nikans.blogg.se

Wiho!

Kategori: Allmänt

Jag börjar med det viktigaste och roligaste först: garderoben i sovrummet. Så söt med spegeldörren in, vitt brädgolv och höga hyllor. 

Filippa K-bebisarna hängdes givetvis upp först. De har ju också en själ och ville inte ligga i en låda en dag till med de noppriga tröjorna från H&M. 

Kom in! 


Tack min ena

Kategori: Allmänt

Min snälla vän och kollega Ena har hjälpt mig att tömma gamla lyan på städsaker och nytvättad tvätt ikväll. Som tack bjöd jag på pizza på balkongen. Det var en ljuvlig kväll med sol. Härligt! 

60 kvadratas

Kategori: Allmänt



Its done, done and done! 60 kvadrat är städat och fint. Jag har jobbat psykiskt med mig själv (vilken människa tycker inte att större förändringar är jobbigt?) inför den här flytten. Sedan i maj har jag känt till att i mitten av sommaren ska jag lämna ifrån mig Nobelgatan. Det känns inte så jobbigt som jag trodde. Jag kommer sakna området och närheten till stan. Jag kommer inte sakna det äckliga trapphuset, grannarna som tar mina tvättider och att det är lyhört. Men jag gråter inte. Det är över förväntan! 

Den stora anledningen till varför det känns så bra är för att jag nu ÄGER mitt egna boende och jag kan ha MIN soffa och MIN tv. 

Roligaste dagen i mitt liv

Kategori: Allmänt


Flyttstäda... Jag ska nog starta firma! Flyger fram och har sån energi, tvättar rent alla sängkläder, gardiner osv medan  jag klorinifierar minsta lilla millimeter. 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Far är på lunch med en bekant, så jag har haft mami-tid på stan istället. Vi lunchade på Taverna Averna på Linné och tog oss till fots in mot stan i den härliga solen. Man har ju glömt hur solen känns! Avslutningsvis fikade vi på Brogyllen med solen som värmde. Fantastiskt! 

Nu ska jag till Nobelgatan och städa, rensa avlopp och sånt äckel!



Aldrig mer

Kategori: Allmänt

Bevare mig väl vad jobbigt det är att flytta, och så tvingar jag med mina päron på denna balett också. Jag som "inte har så mycket saker". 

Ikväll har vi ätit grekisk tapas, jag var hungrig som en gris! 

Snart åker jag

Kategori: Allmänt

Snart kommer mamma och pappa, då går första lasset. Tre våningar ner, tre våningar upp - UTAN HISS! 

Välkommen hem Nikan

Kategori: Allmänt

Att stoppa nyckeln i dörren till något man har besökt i 10 minuter för 2,5 månad sedan är rätt häftigt. Öppna dörren till något nytt som ska vara min nya borg och trygghet. 

Hallen var lite mindre än vad jag mindes men taket är högre än vad jag föreställt mig. En bra kompensation! En välbevarad lägenhet med mycket originaldetaljer, den har en själ. 

 

Tillträde

Kategori: Allmänt

10:00, tillträde, solen lyser och jag känner mig på topp! Nu är den snart min!!!

Söndag

Kategori: Allmänt

Nu har jag packat så mycket jag kan. Fan vad tråkigt det är, och vad mycket skit man kan äga! Nu ska jag trösta mig med praliner i guldask. 

Imorgon smäller det!!!

Lördagskväll

Kategori: Allmänt

Igår kväll hade vi bokat bord på Miss Sophie, jag käkade råbiff och drack ett himmelskt rött. Efter en efterrätt och kaffe blev vi partysugna och fortsatte till Lounge där vi mötte upp Linn. Kvällen avslutades strax innan 4 på Yaki-Da, en mycket trevlig och härlig afton med Therese. Hon är världens bästa energi! 


Finbesök

Kategori: Allmänt

Min sista lördag i lyan, jag är väldigt fäst vid denna lägenhet. Så visst ska det bli skönt med något eget, men man kan inte ta ifrån att jag har så jävla roliga minnen från mitt första år i Göteborg och i denna lya. 

Therese dök upp efter lunch och vi tog genast ett par glas rosé i soffan och summerade livet lite kort. Åkte ner på stan och besökte Artilleriet och Woolrich innan vi åkte hem och napade och drack vin. 



Puss puss!

Kategori: Allmänt

Fredag, lön och jag har gått på semester igen! Jag firar det i min Filippa K nummer 3 med ett glas rosé. Eller ett par stycken. Och musik. Och att flyttpacka.........


Thursday

Kategori: Allmänt

Filippa K- the black one premiärar på jobbet idag, time to be serious!

PS. Det är flyttkaos hemma. Och tvättkaos. 



Hjälp

Kategori: Allmänt

Jag har hamnat i en shoppingtvist med mig själv. Jag unnar mig så mycket just nu, förutom att jag köper saker till lägenheten så unnar jag mig även kläder, smink, smycken. Jag får snart söka hjälp. 

2 par SNÖ-örhängen inhandlade, jag har dem ju bara i rosé sedan tidigare. Så niki! 

Dorsia

Kategori: Allmänt

Idag har jag bott i Göteborg i ett år. Ett år!!! Det har gått så fort sedan flyttlasset rullade in på Nobelgatan och uppför det trånga trapphuset. Jag har aldrig ångrat flytten hit, jag har snarare ångrat att jag inte flyttade tidigare. 

Jag och Emelie möttes upp efter jobbet.  Och jag hann att investera i en ny Filippa K-klänning, så användbar! Vi skålade kvällen ut med champagne cocktails och oliver på Dorsias terass under olivträden. Mys!


One week left!

Kategori: Allmänt

En ynklig vecka kvar tills tillträde, BANANAS!!! Mitt arbete går i största utsträckning ut på att hjälpa kunder med exakt samma sak som jag själv ska göra om 7 dagar. Uppta lån och flytta in i en alldeles egen lya. Och det är så kul att få dela pirret med en hel drös kunder! 


Att ha en söt och charmig gå-in-garderob från sovrummet och en stor från hallen var de största faktorerna till varför jag ens gick på visningen. Förvaring är A och O!


Min C

Kategori: Allmänt

Att få fika med denna människa i en stad som snart är vår gemensamma trygghet, jag kan inte tro att det är sant! Mitt liv kompletteras fan! 


Min lilla reva på Brogyllen. 

Semester

Kategori: Allmänt

Min första semestervecka avklarades under förra veckan. Denna vecka gästspelar jag på jobbet för att sedan gå på två veckors semester. Och sedan väntas ju den där semesterveckan i september också, spridda veckor - vi får se hur utvilad man blir! 

Förutom Franska Rivieran har jag även hunnit: grillat och druckit rosé på berget i solnedgången, haft mini-weekend på Marstrand och på ett havshotell på Tjörn med tre-rätters och havsbastu, gjort en miniutgång på Linné - och allt detta med min trogna vän Jennie. 


Kaninhögtalaren ska alltid med när det är fest. 

Jennie på vårt fina berg. 

Glass i Marstrand. 

Kvällsbastu på Tjörn. 

En suverän tre-rätters rätt ut i skärgården. 


Jordgubbsfika mellan Tjörn och Orust, vackert!

Riviera paparazzi

Kategori: Allmänt

Vi har säkert mött fler kändisar än vad vi känt igen, Rivieran är kändistätt!

Trippel-A's bästa span är följande: 

Vi åt glass bredvid detta inflytelserika par. 


Men fröken LL kammar ändå hem vinsten. Madame Lohan såg vi på flygplatsen. 

Rivieran part 5

Kategori: Allmänt

Vår sista heldag i Nice lyxade vi till det ordentligt. Vi köpte en varsin solstol på frontline för 20€ och intog hela dagens kostcirkel med mat och dryck genom att vifta lite divigt på handen. 

På kvällen åt vi pasta och tittade på fyrverkerierna och alla jippon tillsammans med landsmännen som firade sin nationaldag. 








Rivieran part 4

Kategori: Allmänt

Utflykter är ett måste när man är på semester. Jag gillar att se och uppleva saker. Så en dag tog vi tåget till Monaco. Monaco är vackert på sina ställen men jag blev faktiskt lite besviken. Trots att det fanns lyxyachter med flera våningar och jetskis på taket, Ferraris och Lamborghinis. 

Jag spelade bort 5 euro på Casinot och sedan hade de väldigt god glass vid stranden. 




Rivieran part 3

Kategori: Allmänt

Att få åka på semester med två av sina beloved girls är som balsam för själen. Och tänk alla fina minnen vi skapar! 

Anna och jag studerade parasaling i flera dagar. Från stranden, från glasskiosken, från havet. En dag bar det av och vi seglade upp i skyn, 50 meter över havsytan. Så häftigt! Man såg hela Nice, ända bort till bergen. Jag skulle kanske vilja hoppa fallskärm i framtiden. 

Att få avsluta en sådan dag med pizza och rosé i kvällssolen och en glass i gamla stan är ju livet. 



Rivieran part 2

Kategori: Allmänt

När man går av tåget i Cannes så är det som om man öppnar dörren till parfymhimlen. Vi är förvisso nära parfymstaden Grasse, men det är inte det som luktar - utan det är det expensiva folket som luktar dior och Prada. Längs den vackra strandpromenaden ligger alla dessa lyxiga butiker. Och vi vandrar runt bland folk som säkert badar i pengar. Men som vi inte har en aning om vilka de är. 

Cannes är en otroligt vacker stad som jag gärna spenderar mer tid och pengar i nästa gång. Middagen intogs på en strandrestaurang i solnedgången, åt en bit tonfisk - så njami!

Eftersom vi hade problem med kollektivtrafiken hem fick vi ta en taxi hem för 90 europas. Men taxichauffören var trevlig iallafall. 






Rivieran part 1

Kategori: Allmänt

Hemma efter 6 underbara dagar på Franska Rivieran med trippel-A. 25 grader i Medelhavet och 30 grader i skuggan, magiskt! 

När vi flög ner mellanlandade vi i Frankfurt vilket drygade ut resan med 90 minuter cirka. Hemresan flögs hem med SAS och då ligger den på ynka 2,20h - ingenting ju! 

På resan ner drack vi en flaska bubbel, och det var helt underbart att få möta den varma nattvärmen när vi klev av planet i Nice. 

Efter lite sömn vandrade vi iväg till stranden, åh vilken lycka att få flasha den bleka kroppen för alla semesterfirare! På kvällen tog vi en buss till hamnen och jag käkade frutti di mare, de sparade inte på ett enda skaldjur! Dröm! 

Alle skålar in semestern. 


Gucci-bripps in Frankfurt. 

<3


Packelipack

Kategori: Allmänt

Nu får den här sjukan ge sig, jag åker ju imorgon och ska ha min välförtjänta semester! Idag är jag hemma och packar, så hääääärligt! 



Snart draaaaar vi

Kategori: Allmänt

Nu kan man räkna dagarna på en hand. Snart får jag sola och bada med mina girls! 



Ansiktsbehandling

Kategori: Allmänt

Förra veckan var jag på ansiktsbehandling. Jag gick dit i tron om att få göra en aha-behandling som jag gör emellanåt. Då lägger man aha-syra på ansiktet som får verka, svida och man är röd efteråt. Men med en stram och fin hy!

När jag dök in på salongen fick jag frågan "du vet väl om att du inte får vara i solen på en månad efter". Hej och hå! Som tur var kunde jag ändra till en C-vitaminkur istället där det applicerades vitaminer som gick ner i hudlagren genom ström som leddes genom mitt ansikte. Det smakade metall i munnen. Usch! Med mig hem köpte jag även Kerstin Florians lermask, så den kör jag som kur i 10 dagar nu. 

Pappa 64

Kategori: Allmänt

Hipp hipp hurra på pappas födelsedag! Det blir mycket äting när pappa och jag ses. Så har det alltid varit. Vi umgås bäst över en tallrik mat. Idag har vi lunchat ute på Lindholmen och käkat middag på Liseberg. 

Att pappa ville spendera sin födelsedagskväll på Liseberg råder det inga tvivel om. Han har gillat Lotta Engberg så länge jag kan minnas. Vi spelade på nummer 64 (såklart!) på chokladhjulen och jag var övertygad om att denna gång skulle vi fan vinna, men nej. Så vi köpte en godisrem som vi åt på spårvagnen istället. Hejdå. 


Söndag

Kategori: Allmänt

I min lya finns nu två utmattande själar. Far på soffan och jag i min härliga säng.
Vi har ätit lunch på stan, gått från nuvarande lägenhet till min nya (det vill säga cirka 2km), spatserat på stan och i parker, ätit tapas på El Corazon och avslutat med rosé, vaniljglass och varma hjortron framför nyheterna. 

Godnatt  

B-day prep

Kategori: Allmänt

Om 1,5 timma anländer far till Centralstationen. Innan det ska jag införskaffa en födelsedagspresent, för imorgon är det hans b-day!



Städ- och bak

Kategori: Allmänt

Uppe med tuppen är jag! Ja, 10 är det då jag på senaste inte verkar haft några större problem att sova till 12 om möjligheten finns. 

Här städas det, dammas och torkas till tonerna av härlig söndagspop. Och i köket är det varmt och doftar gott, för jag har just tagit ut min frukt- och nötlimpa. Mums!



Lördagskväll

Kategori: Allmänt

Lördagskväll och jag äter pesto-mozzarella-pizza och dricker Cola. Vill så gärna ha ett glas rosé till, men får slå mig själv på fingrarna när jag närmar mig kylen. Kvällens tidsfördriv är home-inspo. 



Jag vill så jävla gärna ha Gino Sarfattis takkrona i guld i nya lyan. Men 13 500kr? Investering, yes indeed. Dyrt köp, yes indeed. 

Och så matchar jag gärna med Ginos drömverk nummer två som gärna hade fått stå vid soffan. 


Och vardagsrummet i sand, guld, rosa. Ja, ja, ja! Jag är ändå singel och 24. Inget kan gå fel!

Orange-orangutang

Kategori: Allmänt

Dags för gelato på stan. Solen ligger på, men jag är inte riktigt frisk än och undviker den så mycket som möjligt så det inte blir zolzting!



Catch-up

Kategori: Allmänt

Igår hade jag catch-up med Klara. Vi startade på bar himmel (alltså hela Göteborg var där. Jag. Skojar. Inte.) i den uuuunderbara kvällssolen, tog oss vidare till stora teatern där vi mötte upp 5 bankboys. Hungriga som två rävar gick vi till El Corazon, och eftersom Klara just fyllt 28 så bjöd jag henne på spektakulär tapas. Getost, kronärtskocka, baconlindade dadlar, bläckfisk, köttbullar i tomatsås - namnamnam!

Som avslutning på denna fest slurpade vi jordgubbsdrinkar på Hard Rock och dansade till härliga hits. Så bra! 



Friyay

Kategori: Allmänt



Ralphie är med, klänning på, en anskrämlig puderrosa kavaj över. Fredag here we go!

Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag masat mig till jobbet efter två tråkiga sjukdagar hemma. Jag borde kanske ha stannat hemma en dag till. Men så har man den där ansvarskänslan och ingen ro i själen, och då är det jävligt att ligga hemma! 

Dagens middag har intagits på muren med solnedgången som huvudpunkt över vackra Götet. Med mig fanns kvällens middag, två glas rosé och de 50 sista sidorna i "livet efter dig". LÄS! Köp snorpapper också! Ha gärna någon som kramar på dig efteråt, eller gör som Nikan: lägg dig i fosterställning och skrik emellanåt. En solklar 5/5! 400 sidor på 3 dagar är ju ett betyg bara det! 



Dagens middag

Kategori: Allmänt

En regel som gäller innanför denna tröskel: när man är sjuk får man äta vad som helst till middag. 



Saknar mina girlies

Kategori: Allmänt