nikans.blogg.se

Kvällssol

Kategori: Allmänt

Idag är jag hemma från jobbet, har varit till tandis då min visdomstand bråkar igen och jag kan knappt prata eller äta. Men gå till berget i kvällssolen, det kan jag faktiskt. 


Ullared

Kategori: Allmänt

Löning + dåligt väder + söndag. Vad gör man då? Jo, man åker till Ullared. Jag tog tåget till Varberg där Ena hämtade upp mig med bil, så körde vi ut till Sveriges största turistattraktion. 

3 timmar befann vi oss på varuhuset, med lunch inkluderat. Riktigt effektivt faktiskt. Det blir så när man har skrivit en utförlig lista! 2000kr fattigare och jag behöver inte köpa en till diskborste förens om 5 år typ. 

Lördag

Kategori: Allmänt

I flera timmar strosade vi på stan igår.  Köpte lite klänningar inför den resa vi bokade efter frukost: FRANSKA RIVIERAN MED TRIPPEL-A, kommer bli sååååå nice! 

Vi lunchade god lax vid domkyrkan och gick sedan till Linné, Slottskogen och via Vasa hem. Mysiga promenad med mitt ena A. Sedan tuffade tåget hem till skogen igen och jag känner mig ensammast i världen. 

Pancakes

Kategori: Allmänt

När jag och Anna vaknade upp slog det mig, vi ska göra pannkakor till frukost! Helt oplanerat fanns bra tillbehör på plats i kylen, färska jordgubbar, grädde, kokos, nutella och brämhults lemonad fick bli det perfekta komplementet. 



Fredag

Kategori: Allmänt

En varm sommarkväll med härliga vänner, löning, bästis-Anna på besök. Som vanligt vid löningsfredag så befinner jag mig på Out of Office, denna gång utomhus till viss del. 

Efter OOO tog vi en taxi till Liseberg och hoppade och dansade till Icona Pop. Vi åt varmkorv (som vanligt!), fast denna gång tog jag lammkorv med rödbetor och chevre. Mums! Jag och Jennie åkte Lisebergsbanan och vi vann ingen choklad denna gång heller. 




Superfint besök

Kategori: Allmänt

Veckans bästa dag är här och jag har finbesök från Karlstad. Sån lycka att få möta upp min solstråle efter jobbet, nu ska vi på OOO! Och jag premiär i bara ben. Och det är slutet av juni. Pin. 




Onsdag

Kategori: Allmänt

Efter jobbet åkte jag och Ena till badhuset. Simmade, bastade, bubblade och bara längtade hem så att vi kunde få äta. Vi gjorde kyckling, pommes, bea och ett par glas rosé till det. Mys!



Volvo ocean race

Kategori: Allmänt

Jag och Jennie åkte förbi Frihamnen på vägen hem. Hela dagarna seglar det segelbåtar förbi jobbet, helikoptrar som flyger - det är ett bra drag! 

Volvo Ocean Race har sin målgång i Göteborg, vi gick dit och njöt av den sköna solen, spelade minigolf och åt gratis nötter. 



Liseberg

Kategori: Allmänt

Jag och Jennie har haft en supertrevlig kväll på Liseberg. Lotta på Liseberg (så nördigt, men det är ju sån sommarfeeling!) premiärade och vi sjöng med bra i allsången under vårt paraply. Därefter spelade vi på chokladhjul 5 gånger och åt varmkorv. Att så små enkla saker kan göra en lite smålycklig. Varmkorv på Liseberg liksom.

Söndag

Kategori: Allmänt

Jag och Jennie har utnyttjat vår söndag till max. Ikea, Bauhaus, Mio, Thai och vinlunch på min innergård, glass på lejonet och björnen, solat uppe på berget och tagit ett vackert kvällslöp i Skatås. En supersöndag där vi gjorde exakt det vi kände för, magiskt! 



Prommis

Kategori: Allmänt

Äntligen hemma på västkusten, nu ska jag möta upp J - vi ska gå kvällspromme till Max. Det är så varmt och skönt ute. Fast givetvis inte så varmt det brukar vara denna tid av juni... 

Hur snabba är brallorna? 🐯



Midsommardagen

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en fantastiskt vacker dag. Solen har bjudit lite på sig, äntligen!!! Jag har somnat i solstolen, hoppat i trädgården med pistill och ätit god entrecote till lunch. Mysigt att få spendera lite tid hos mamma! 

På eftermiddagen kom Isabelle och fikade med mig och mor som på den gamla goda tiden. 

Väl på tågstationen befann sig Carolina för lite kramkalas. Jag har nästan hunnit träffat alla mina största energikällor i livet på lite mer än ett dygn. Så nöjd med det! 


Surmusen Nikan och Pistill i en gammal trasa ur mors hem

Midsommar

Kategori: Allmänt

I Grums är perrongen i princip en parkering. När jag hoppade av tåget la sig Alle på tutan, midsommar med trippel-A har ju precis startat! 

Vi har haft en alldeles perfekt midsommar för vår smak. Räklurre och grillat till middag, jordgubbar, godis och det var uppehåll mesta delarna av kvällen. Vi har även tagit oss ett midsommardopp i jacuzzin, så härligt! Kände mig som en ny människa efteråt. 

Nybadade tog vi på oss stickade tröjor och åkte till Thereses stuga vid Fryken där hon befann sig med 7 Stockholmsbrudar. Vi sköt hagelgevär, dödade mygg och drack vin. Sedan kom mor och hämtade mig, jag somnade riktigt gott i mitt barndomshem. 





Värmland next

Kategori: Allmänt

No make up, den tar vi i Värmland! Nu ska jag köpa med mig två liter jordgubbar för att sedan bege mig till tåget. Nåde Gud, låt himlen spricka upp med 20+! 

Hasta la vista, och trevlig midsommar!



Torsdag

Kategori: Allmänt

Idag kom jag försent till jobbet med flit. Carolina satt på stationen en timma helt själv då hon nyss kommit hem från England. Klart jag hellre jobbar över lite så jag får träffa min skatt, Gud så värdefull denna människa är!!!



Onsdag

Kategori: Allmänt

Tvätten och städet är gjort, maten är i ugnen och jag är nyduschad efter bodypumpen. Sjukt jobbigt idag då det var ett nytt upplägg! Waaaah. 

Driver runt med lite köksinspo istället, funderar på grått. Vad tror ni? 



Kaninbus

Kategori: Allmänt

Tänk att få vakna upp med två snälla och underbart gulliga barn. Vi kaninbusade på morgonkvisten, har ätit frukost i lugn och ro och åkt spårvagn intill stan. Malou 4år tyckte det var superkul! Eftersom regnet öste ner stannade vi i nordstan, jag har agerat häst med en 20 kilos gulleplutt på ryggen i folkmassorna. 



Styrelseavslutning

Kategori: Allmänt

Ikväll jag vi haft sommaravslutning med styrelsen. Vi möttes upp i Slottsskogen för en timmas Segway, först fick vi instruktioner och provåka. Alltså det gick så dåligt, jag tänkte att detta kommer aldrig gå! 

Men sedan gav vi oss iväg och jag hittade balansen ganska omgående och var inte direkt blyg för att åka iväg i hög fart. Vi raceade och körde om varandra, så kul! Tänk att i 60 minuter få swisha fram på promenadstigar i slottis med härliga människor på ett led. Det var en underbart vacker kväll med människor på varenda yta i hela parken som grillade, lekte, tränade eller vad man nu valde att sysselsätta sig med. 

Vi åkte därefter till Toso. Maten är asian fusion, är ju inget fan av asiatiska smaker (trodde jag...) så har aldrig besökt denna magiska restaurang förut. Hjälp! Så underbart vin och atmosfär. Perfekt avslutning! 

Därefter gick jag till Liseberg sista timman innan stängning för att möta upp mina nattgäster. Två glada barn med kaninöron och två lyckliga föräldrar. Vi åkte hem och drack vin medan barnen somnade omedelbums. Kul med besök från Värmland! 




Royalista

Kategori: Allmänt

Rojalist som jag är så gläds jag enormt åt ett prinsbröllop och en nedkommen prins inom loppet av 3 dagar. Fantastisk reklam och glädje för vårt avlånga land! 

Jag firar med pioner, fantastisk blomma! 



Sallad sallata

Kategori: Allmänt

Dags för sallad till lunch, jag börjar ju bli spritfet. Eller ja, vinfet... 



Lördag

Kategori: Allmänt

Jag tror verkligen att jag har fler timmar än 24 på ett dygn. Efter det supervackra bröllopet (ja, det kom endel tårar!) så somnade jag. Vaknade upp och försökte skynda mig i 180 för att hinna gå på Rikards 30-års fest och Klaras 28-års fest.  

Tog en taxi till Rikard med present, fick gott vin och god mat. Efter ett par trevliga människor var klockan väldigt mycket och jag insåg att jag aldrig skulle hinna till Klara. Tog en taxi hem med klaras presenter, taxin väntade utanför och jag sprang upp som en gepard. Därefter åkte jag ner till stan igen och till Port du Soleil och mötte upp Alexandra och company. Så stressig men trevlig kväll! 


Invigning Kville

Kategori: Allmänt

Efter jobbet åkte jag till bankens nyaste kontor, nämligen på Kvillebäcken. Vi var ett par hundra som närvarade på inflyttningsfesten, det klipptes band, skålades, tävlingar, foodtrucks och öppen bar. Solen sken och utanför fanns en Tesla som vi hade riktigt bra fest i. 



Götteglassen

Kategori: Allmänt

Jobbet göder mig, denna våren har varit hemsk. Göttesaker flera gånger i veckan, Värmlandsvarning på oss nu! 

Men lite glass på vår takterass i detta magiska väder är väl ändå helt okeeeeeej? 



Friday

Kategori: Allmänt

Första dagen denna sässe som jag övervägde bara ben till jobbet, men självförtroendet fanns inte riktigt där - så fick rota fram något vitt istället. 

Jag har sett för många vita ben på stan denna vecka. Chickenlegs. Huh. 


Torsdag

Kategori: Allmänt

Jag spenderar min lediga dag med att göra lite allt möjligt jag känner för. Jag vill bara vara ful idag så trippen till Mio efter soffan skjuter jag fram lite... 

Jag föredrar hellre att käka glass i solen, indiskt till lunch, städa, tvätta, gå långprommis och köpa med mig pioner och jordgubbar från frukt- och blomaffären. En dag i helt min smak. 

Ikväll var jag ute på en löptur, och i denna staden vet man att nu är det summer kickstart när luftballongerna flyger över stan. Så vackert! 

5 years ago

Kategori: Allmänt



Prisa livet

Kategori: Allmänt

Skatteåterbäringen trillade idag in på kontot, det är nog den varmaste dagen hittills. Det har jag, Tove, Carolina och Mathilda firat vid Stora Teatern ikväll. The Barns gästspelar där i sommar med sina hamburgare, det var knökat med folk och alltid solläge! Livet! 




Helg

Kategori: Allmänt

Vilken fullspäckad helg det har varit! Åkte hem trots att jag var lite smårisig, var bra trött på söndagskväll och det kommer säkert förfölja mig hela helgen! 

Jag och Anna åkte hem till Alexandras föräldrar för att överraska damen med tårta, ballonger, skumpa och presenter. 
Vilken Suprise när nikisen stod och lurade bakom husknuten! 

Jag har lunchat med pappa i inre hamn. 

Jag har druckit lunchvin med Madde. 

Jag har druckit kvällsthe och sovit hos mor. 

Men det viktigaste av allt, vi har firat Alexandras 25-års dag. En liga samlades hos Alexandra på Haga på lördagen där vi fick gott plock, marängbakelser med jordgubbar och lite vin slank även ner. Vi gjorde ett gästspel på Jaguar innan vi försvann i en taxi till Verket. 

Tåget hem till Götet tog jag med Carolina som flyger till England senare i veckan. Min lilla reva! 







Måndag

Kategori: Allmänt

Idag hade vi vårt veckomöte utomhus, älskar att vi ligger beläget precis vid vattnet med utsikt över stan! 



Kändis-Nikan

Kategori: Allmänt


Happy birthday sweden

Kategori: Allmänt



Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort något som jag avskyr när alla andra gör. Jag har varit till jobbet, även om jag är sjuk. 

Jag har feber och så ont i halsen, men mitt jobb innebär ett ansvar. Jag kan inte ligga hemma med ro i själen och veta att "gör inte jag klart detta idag, så kommer inte deras fastighetsaffär att kunna hållas det datumet som är bestämt". Det är bara en stress att vara hemma då. 5 timmar tog ut son rätt, åkte hem och proppade tabletter, sov i ett par timmar och vaknade upp som ett vrak. Fan. 

 Den andra anledningen till varför jag ville till jobbet var att Ena fyllde 25. Ville såklart lämna över en stor bukett blomster till en sån bra människa på hennes stora dag. Mitt i allt ringde det på dörren och ett blom- och tårtbud kom. 25 stora röda rosor och en vit i mitten för lycka. Så skulle aldrig en svensk kille göra. Amen. 

Ikea

Kategori: Allmänt

Måndagsmiddag på IKEA med Jennie. Jag köper saker till nya lägenheten. Båda är så slut efter helgen att vi inte orkar göra mat, då är IKEA fantastiskt. 

I Love you

Kategori: Allmänt



Måndag

Kategori: Allmänt

Måste klippa, så pin av mig!