nikans.blogg.se

Pump

Kategori: Allmänt

Morgonpump med Jennie, men inte vilken pump som helst - utan bloody pump! Boo! Nu ska jag slänga ihop min laxlasagne för den har Anna önskat, hon kommer snart. Min anni <3


Spökmys

Kategori: Allmänt

Nu är lägenheten invigd! Det tog mig bara tre månader... Hihi. Men det tar tid att komma i ordning, vardagsrummet är under konstruktion, jag är i fas att köpa middagsbord och stolar, gardiner ska upp och något fint på väggarna. 

11 tjejer och modiga Mårten var på spökmys hos mig igår, marschallerna glittrade på gården och det serverades goda ostar, snittar, kex, grönsaker, godis, tapenader, chips, dipp, Serranoskinka mm. Mums! Vi hade spökquiz med prisutdelning i vanlig ordning. Åh vad jag älskar mys!





Flos, gino Sarfatti

Kategori: Allmänt

Om man någonsin undrar hur en halv månadslön kan se ut när den hänger i ett tak, så är man välkommen till Nikans residens. Efter jobbet kom en elektriker som har dragit el, bytt ut uttag, monterat en dimer och hängt upp min fina Gino Sarfatti. Någon är mycket lycklig ikväll! 



Bubbel-onsdag

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag, Lisa och Klara varit på inflyttningsmiddag i Linas fina hus. Vi började med VIP-kväll på Chateau Ott som hade fantastiska vackra saker till hemmet! Jag köpte bland annat ett par örhängen från Lily and Rose. 
Vi drack bubbel, åt snittar och hade en riktigt trevlig afton. Sedan kom vår chaufför och körde oss till Linas och Cs nya hus. Så häftigt att man har vänner som har hus som de kan bjuda på middag, gott vin och efterrätt i. 




Morning

Kategori: Allmänt

Bananpannkaka, färskpressad juice och en kopp the från Harrods. God morgon onsdag! 



God morgon

Kategori: Allmänt

Utvilad och en morgonpromenad på det. Köpte med mig liljor på vägen hem, på fredag ska jag nämligen ha spökmys! Då måste jag ha fint hemma!




Söndag

Kategori: Allmänt

En höstig söndag, både cykeltur och tur på stan. Så vackert! Och fröken Max Mara invigdes. Vackrare kappa existerar inte! 




Hemmakväll

Kategori: Allmänt

Trerätters hemma i soffan med Alle. När hände det en lördag senast? Vi brukar ju locka håret vid den här tiden och panikdricka vin i normala fall!!!

Men kantarelltoast, kantarellpasta, chokladfondant och gott röd vin med min Allebananis ska fan inte underskattas! 

Friday

Kategori: Allmänt

Out of Office i vanlig löningsanda och Alexandra på besök. Vilken kombo det är! Efter OOO gick vi till Fastighetsbyråns invigningsfest, de har flyttat till nya fina lokaler. Och vad passar inte bättre än att två glada värmländskor dansar in dem? Sedan kröp vi (bokstavligen) till Lounge och dansade till både Beyonce och Shakira. FIERCE!






Lycka

Kategori: Allmänt

Finbesök, löning, fredag, sol. Livslyckan är på topp!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Åh vad härligt det var att komma hem och lugna och fina Göteborg! Jag blir stressad av Stockholm! Även om jag kan ha ett stressigt liv här så är ändå omgivningen lugnare. 

När jag kom hem till Götet tog jag en frisk promenad med Carolina innan jag åkte in för styrelsemöte. Lika kul att träffa styrelsen som vanligt! Att man kan ha så trevliga kollegor! Efteråt mötte jag upp tre damer och besökte champagnebaren vid Domkyrkan. Mysis!




Västkusten kallar

Kategori: Allmänt



En sista kväll i storstaden

Kategori: Allmänt

Vad passar bättre än att runda av Stockholmsbesöket med trerätters hemma hos Therese? Jag fick bestämma menyn, så jag tog allt jag var sugen på: toast Skagen, högrevsgryta med trattisar och kladdkaka med hallon. Så gott!




Kaffeverket

Kategori: Allmänt

Kaffe på Kaffeverket och höstens stora inköp av the är intaget och avklarat. Nu jävlar ska det drickas!





Lunch

Kategori: Allmänt


Vappi-lunch på Stureplan. Regnet började ösa ner, jag var hungrig som en varg. Det får vara min ursäkt!

God morgon

Kategori: Allmänt

Morgonprommis runt Vinterviken och Liljeholmen. Snart ska jag åka in till stan och känna av Stockholmspuls!

Touch down Stockholm

Kategori: Allmänt

Dags att nyttja ett par semesterdagar och att rasta själen på bortaplan. När jag kom till huvudstaden mötte jag upp Sanna och Silas (så söt och väluppfostrad!) och fikade i Gamla Stan. Tog en lov runt slottet innan jag mötte upp Therese för att åka till Södermalm och inta middag på Nytorget 6 

Inledde med ett glas skumpa i baren innan vi fick vårt bord. Gott rödtjut, magiskt sällskap, god efterrätt. Mums!




Söndag

Kategori: Allmänt

Tjena Nikan i trollfrissen! Vilket otroligt väder söndagen har bjudit på. Jag älskar hösten verkligen. 

Note to my self: boka klipp förfan. 

Lördag

Kategori: Allmänt

Lördagsmys på Pinchos på Linné med Dinx och två kollegor från hennes tidigare kontor.
Nu har jag varit på Pinchos så många gånger på det senaste att jag nu infört ett förbud för resten av året. 



Fredag

Kategori: Allmänt

Så var denna arbetsveckan över. Har varit så trött och stressad hela veckan. Jag känner mig helt matt. Hade jag inte bokat bodypump med Jennie ikväll så hade jag nog jobbat kvar fortfarande...

Efter pumpen så köpte vi med tacos som vi gjorde hos J. Alltså det var den godaste tacosen på länge. Och lite rött till det. Och lite choklad. Nu kommer jag sova så gott! 

Min lilla stad

Kategori: Allmänt

Varje morgon och kväll passerar jag Götaälvbron. Här ser man vilket väder dagen kommer få, eller som ikväll - en fin kvällshimmel över stan. 

Torsdagsstift

Kategori: Allmänt


Jag är besatt av läppstift och konsumerar det nästan dag som natt. Nu har ett budget-stift tillkommit i sminkväskan. Välkommen denna torsdag! 

Bio och pinchos

Kategori: Allmänt

Ena har varit min taxi (och en fantastiskt bra vän i alla lägen!) ett par gånger den senaste tiden. Och det ville jag tacka för, så ikväll har jag bjudit henne på bio och middag. Vi såg Trainwreck - 4/5 nikisar får den, vi skrattade så! Efteråt gick vi till Pinchos vid Lilla Torget och drack gott vin och käkade tapas. 

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag bokat upp min lediga dag på bästa sätt. Tvättstuga, bodypump och nu lunch med Carolina. Önskar att alla fick ha en dunderbra vän som granne! Nu ska vi ner på stan i det soliga höstvädret. 



Riskakor

Kategori: Allmänt

Se vad jag hittade på Hemköp Nordstan! Jag är frälst i dessa tunna riskakor. Men nu finns de i rosa! Samtidigt går det arseniklarm om riskakor... Men jag har faktiskt inte ätit på en månad nu! Längtar till frukost! 


Prommis

Kategori: Allmänt

Göteborg är en helt fantastisk stad. Herregud, jag vill aldrig flytta härifrån! Fick en sån uppenbarelse (inte för att jag någonsin tvivlar på min flytt) ikväll när jag och Mårten var ute på 2 timmars långpromenad. Vi avverkade Linné, Slottsskogen, Haga, Vasa och Avenyn. Längs Vasagatan var allén alldeles fylld med röda blad på träden. En härlig kväll! 


Slottsskogen

Söndagsmiddag

Kategori: Allmänt


En gäng blommor kommer lastat! Söndagsmiddag coming up på Eriksberg i E&J's nya lya 😍

Wiho

Kategori: Allmänt

Unwrapping time!!!

Som fucking pricket över i:et

Kategori: Allmänt

Har i veckan kommit över en Nikilicious rokoko-spegel från Belgien (cirka 100år gammal!) som nu pryder en vägg i hallen. Jag har känt att det har fattats något just där som tar lite plats, och det var precis detta som fattades! Min kära vän Ena agerade varsam taxi genom stan som vanligt. <3

Jag måste flytta ner den en dec bara. Fan! Typiskt mig att vara så ivrig att jag inte mäter först...



Prommis

Kategori: Allmänt

Har ikväll gått i mitt gamla område och på min gamla gata för första gången sedan jag flyttade i slutet av juli. 

Jag grät. Ibland sitter mina känslotentackler utanpå kroppen. Det kändes så konstigt att inte bo i Lunden längre. Ett helt underbart område med lite puls, mycket folk och ett fantastiskt utbud av affärer och mysiga caféer. 

Jag har flyttat 1,5km. Och jag bor i Göteborg. Och jag gillar min nya lägenhet. Och här kan jag bo hur länge jag vill.

Breakkie

Kategori: Allmänt




Långfrukost och en obligatorisk frullenap på det i en härlig och fluffig hotellsäng. 

Emlan

Kategori: Allmänt

Förra året när jag gick privatrådgivarutbildningen så lärde jag känna en hel drös med tjejer som jag umgås med nära än idag. Vissa bor i stan och andra bor längre bort. Till exempel Emelie som jobbar på Bergslagens Sparbank. Vi bodde alltid på Radisson ute på Lindholmen, och i och med att hon besökte Göteborg och mitt kontor idag så bodde vi givetvis på Radisson - som förr i tiden. 

Efter jobbet gick vi upp till spa-avdelningen. Bubblade och bastade innan vi gjorde oss i ordning för middag. Det blev rödtjut och deras grymma burgare. Sedan spenderade vi timmar med att fnissa i sängen med en godispåse. 



Niki snaplife

Kategori: Allmänt



Tisdagsmorgon

Kategori: Allmänt

Morgonpw med Carolina. MIN NYA GRANNE!!! Så jävla underbart. Amen. 



Gothenburg

Kategori: Allmänt



Hemma igen i min trygga borg. Nu ska jag lägga mig i min nya soffa, i min nya lägenhet, kolla på min nya tv i mitt gamla nattlinne. 


Anna 25

Kategori: Allmänt

Min underbara skatt Anna fyllde 25 förra veckan. Och äntligen har vi fått fira henne! När jag kom med tåget möttes vi upp och käkade brunch (och lite bubbel, såklart!) på Drott. Tog en lov på stan innan vi åkte hem och sov. 

Vid 19 dundrade det in ett gäng tjejer. Anna hade bakat kladdkaka och serverade mycket göttis till. Tog en taxi till Verket och skojade natten lång. Så kul att gå ut i Karlstad. I Göteborg är det bara trappor i alla nattklubbar... 

Idag mötte jag upp Sara, Anna och Veronica för söndagslunch på Söta Grodan innan jag tog tåget hem till västkusten igen. En snabb men behövlig visit <3 






Karlstad calling

Kategori: Allmänt



Five years

Kategori: Allmänt

Imorgon är det fem år sedan jag började i banken. FEM!!! Minns den dagen så väl. Hur glad jag var, hur häftigt allt var. På den tiden hade kontoren kontanter och femtioöringen fanns fortfarande. Jag har alltid älskat att räkna och pengar. Det här var drömmen! Snabb huvudräkning, se hur miljoner ser ut i sedlar, fylla på kronor i små rör. Jag kände mig så viktig!

Att jag sedan blev en sån där med eget rum jag med till slut, som fick låna ut pengar och ha svar på de flesta frågor - det kunde jag ju aldrig ana! 

Nu är det tjugo år kvar till guldklockan. Det kommer gå fort! 

Efter jobbet mötte jag upp Ena, Jennie och Mårten på Radisson för att fira denna årsdag. Hipp hipp hipp hipp hipp! 


Stina på besök

Kategori: Allmänt

Veckans fjärde besök men enda övernattning står Stina för. Det har varit intensiva kvällar med allt från Ikea-besök till kvällsmatsgäster och kollegor har varit förbi och hjälpt mig med tvn. Vilken tur att man kan flytta 30 mil och ändå få så nya fina vänskaper! 

Ikväll har jag och Stina varit på stan en sväng och sedan käkat middag på Pinchos. Mums! Och ätit citronglass i min soffa. Supermums!