nikans.blogg.se

Day jävla två

Kategori: Allmänt

Jag vill ha den här kvällen i repris!!!
Solen kom fram, folk var så lyckliga och härliga. Jag har gjort dipphål i Aviciis dipp i hans loge och nästan blivit utkastad (trodde jag...), jag har rökt så många festivalcigg, vi har kysst och suttit på främlingars axlar, jag har skapat fina minnen med mina vänner. 

Avicii och Martin Garrix nålade hela jävla kvällen. Och Alesso kom och gästspelade med Martin, vilken jäääävla Suprise! 






Clarion Hotel post

Kategori: Allmänt

Förfest på Clarion Hotel Post med hela ligan samlad. Det är hårspray överallt, och Alles kläder. Vi skrattar så vi fan grinar ut allt vin. Men vi intar ny alko i form av skumpa i toaglasen. Skål!



Day 2

Kategori: Allmänt



Fredag

Kategori: Allmänt

Tack och hej i helvetet vad jag är körd i bott nu! 10 timmars sömn och jag vill egentligen inte gå upp. Fast ändå vill jag det, skulle kunna gå på Summerburst alla dagar i veckan oberoende av hur jag mår! 

Igår laddade jag och Jennie upp med ryggbiff, potatisgratäng och bea hos mig (som gjort för en stabil grund). Lite bubbel och vin senare mötte vi upp resten av ligan utanför Ullevi. 

Axwell och Ingrosso var absolut det bästa på hela kvällen. Och vädret var nästintill med oss hela tiden. Och rosévinet var bra och jag frös inte. Kvällen får 5/5! 






Summerburst

Kategori: Allmänt

Värmer upp med passionsfruktscider innan Jennie kommer på braklunch hos mig. Regnjackan är framplockad och snart får jag träffa Anna och Alexandra❤️



Morgonpromenad

Kategori: Allmänt



Möte

Kategori: Allmänt

Nu stundas det för ett litet möte på regionkontoret, ska köpa med mig indiskt till lunch tänkte jag. Nam!



Lunch

Kategori: Allmänt

Kaffe på takterrassen efter lunch. Lyxigt att få sitta och sträcka ut träningsvärken från gårdagens bodypump i solskenet. 



Äventyr

Kategori: Allmänt

Ena och Nikan ut på tur! Ska införskaffa en matta till nya lyan och då är det tacksamt med en vän med bil. 




Finbesök

Kategori: Allmänt

Min trevlige konkurrentvän från Stockholm ska sova hos mig i två nätter, så efter jobbet mötte jag och Linn upp Therese för lite tjitt-tjatt över ett glas på Magnus & Magnus på Magasinsgatan. 

På väg hem stannade vi till och köpte munkar innan vi begav oss hem för thaimat och öl i soffan. Så himla trevligt med besök en vanlig måndag! 




Liljor

Kategori: Allmänt

Igår var jag till blomaffären vid mig och köpte ett pack liljor till mig och ett till Linn. Morgonljuset faller sig så fint i lyan, och jag längtar tills de slår ut! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en dröm-söndag. Sovmorgon, städat hela lyan (alltså på den nivån så att man torkar dörrar, lister, lampknappar med klorin), gjort en löprunda i solen, handlat, pantat, varit till återvinningen. 

Nu är jag så redo för söndagskos hos Linn med Karin och Ida! 

Mums-Måns

Kategori: Allmänt

Strandade i soffan, HEJA MUMS-MÅNS!!!



Soffjakt

Kategori: Allmänt

Hela dagen har spenderats med Dinka, hon flyttar också till en ny lägenhet i sommar och ska också köpa det mesta nytt. Perfekt vän att jaga soffa med! Vi har varit på Svenska Hem som ligger granne med mig här i Lunden, sedan åkte vi till IKEA och Mio. Har hittat två starka kandidater som jag snart måste bestämma mig om då leveranstiden oftast är 2 månader. 

Efter lite käk på IKEA åkte vi intill stan som var en enda stor folkfest. Göteborgsvarvet med 64 000 löpare stundade på stans gator. Vilka kämpar! Jag och Dinka fick dåligt samvete så vi gick till Ruby och tog ett glas i kvällssolen. 



Lördagssim

Kategori: Allmänt

Min kropp är så stel efter bodyattacken. Har spenderat min förmiddag i badhuset, så skönt att få dra ut min 171 centimetrar och lite bastu och bubbelpool på det. Känner mig som en ny människa! 


Fredag

Kategori: Allmänt

Fredag och övertid har blivit en tradition nu. När jag kom hem var jag så trött att jag somnade och vaknade upp lite smått förvirrad. Tanken var att jag skulle sett Veronica Maggio på Liseberg ikväll. Men jag tog mig aldrig iväg. Jag köpte thaimat och godis istället. Tror Nikisen behövde lite lugn och ro... 



Nybäddat

Kategori: Allmänt

Nybäddad säng med nya lakan från London. Det är den största lyxen i veckan, när man får krypa ner nyduschad i rena lakan. Anna Anka byter lakan varje dag, om man ändå orkade tvätta så mycket... 

Examination

Kategori: Allmänt

Idag för ett år sedan examinerades jag till privatrådgivare. Ett år sedan, det har gått så jäkla fort! Det kändes som det var igår jag stod på terassen i majsolen med ett glas rosé på Radisson och firade. 

I det läget hade jag fått jobb i Göteborg och visste att jag skulle flytta men inte en aning om vart jag skulle bo. Alla var så peppande och det var även på den utbildningen som jag lärde känna Emelie och Dinka, två mycket viktiga personer för en nyinflyttad värmländska till storstan.  

Det här året har verkligen gått i rapido-fart. Det måste vara för att det har varit så jävla roligt. Dagarna bara susar iväg och jag ångrar inte någonting! 





Dior glow

Kategori: Allmänt

Alla behöver vi glow i livet, det finns olika typer av glow. Det enklaste och snabbaste glowet är det man kan pudra på. Som solpuder under våren och sommaren kör jag Diorskin Nude Glow för lite extra soltouch. 

Den får fyra solar ☀️☀️☀️☀️

Bodyattack

Kategori: Allmänt

Satan alltså, sista kvarten ville jag bara grina. Bodyattack är precis vad det låter som. Jag älskar att hoppa och använda mina egna kilon som vikt, men det här var ett par gånger värre än jag hade föreställt mig. Jag återkommer dock gärna med glädje! 

Det var sån girlpower i passet. Många highfives och peppskrik. Sånt gillar jag! 



Hasta la pasta

Kategori: Allmänt

Det är inte ofta jag käkar pasta. Men ikväll hade jag det största suget EVER. Gjorde en supergod (längtar redan till matlådan imorgon...) laxpasta med vitlök, sparris, citron, grädde och hummerfond. Skulle inte dött av en skvätt vitt i det, och en skvätt i glaset! 



God morgon

Kategori: Allmänt

Vilken härlig start på dagen! Vaknade av mig själv, promenerade ner till Berzeligatan och käkade frukost. Kommer säkert stå mig superlänge på nutella-pannkisarna. 



Måndag

Kategori: Allmänt

Mor har åkt hem, jag har varit på löptur i solen - alltså full av energi lagom tills jobbet! 



Mors dag

Kategori: Allmänt

Mamma och jag har promenerat i trädgårdsföreningen och tagit en shoppingsväng på stan. Sedan åkte vi till mitt nya område och var hem till Jennie på rabarberpaj. 

Ikväll har vi firat både lägenheten och mors dag (två veckor i förskott, så ingen panik nu!!!). Vi poppade en flaska rött Masi, baconlindade dadlar till förrätt, mina italienska köttbullar och saffransrisoni till huvudrätt och mörk choklad med chilli till sista vinslurken. Mums! Mor fick spa-produkter från Rituals och en ljusgul klänning från London. Hon är så söt i gult! 



Min mama

Kategori: Allmänt

Söndag, och idag kommer äntligen min mamma! Ska bli skönt att ventilera med min kloka mor. Hon är typ klokast EVER. Det har varit en sjukt intensiv och jobbig vecka. London, lägenhetsköp, en annan typ av investering har även gjorts, mycket ledigt, mycket vin. Mamma behövs! 



 

NO PAPARAZZIS, PLZ

Kategori: Allmänt

Next up: vinmys hos Emelie. 



Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Fredag, solen lyser och Port du Soleil har sommarpremiär - men Nikan hänger på gymmet istället. Helt rätt prioritering för flötmunken! 



Ruby bar

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag träffat Sara över ett firar-glas på Scandic Rubinen. Det var riktigt bra tryck på deras takbar, knappt så man fick sig en plats. 



TORSDAG

Kategori: Allmänt

Äntligen sovmorgon! Eftersom jag var i London i helgen (sömn borta blir sällan lika bra som hemma) var jag i stort behov av sömn. Jag och Jennie har varit på pw i ett fantastiskt vackert väder, och så har jag gjort kycklingkebab från Linas Matkasse till lunch. Mums! 



Heaven 23

Kategori: Allmänt

Jennie och jag har firat nya lyan på Heaven 23 med bubbel och räkmacka. Vilken dag säger jag bara!



Min största investering EVER

Kategori: Allmänt

28/7 FLYTTAR JAG IN I MIN ALLDELES EGNA LYA!!! 

Herregud vilken vansinnig dag. Jag har kastas mellan glädje och förtvivlan. En budgivning är psykiskt påfrestande. Vi var tio budgivare totalt och två på slutet som kämpade hårt. 720 papp över utgångspris, en budgivning om 48% slutade kalaset på. Helt vansinnigt. Trodde aldrig att den skulle gå upp så mycket. Men jag trivdes så bra i den och det känns även värt för mig att så många var intresserade av den. 

Jennie var så snäll och körde mig till mäklaren för kontraktsskrivning efter jobbet. Det går så otroligt fort. I måndags var jag på visning och idag, två dagar senare, äger jag en lägenhet. Jag fattar ingenting! 


Budgivning hit och dit

Kategori: Allmänt

Lägesrapport från plånboken: 
Niki ligger i budgivning på en charmig retrolya i Gamlestaden. Har sån himla fin magkänsla!!! 



Batiste

Kategori: Allmänt

I batistes hemland England kan man köpa denna superprodukt till superpris. En dubbelsize kostar lika mycket som en regular i Sverige. Fantastiskt! 

Min favorit är WILD. Jag konsumerar cirka en flaska på 5 dagar. Besatt. 



Here we go again

Kategori: Allmänt

Visningsdags! Börjar bli en tradition på måndagar. 

Home

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma! Landade 20 minuter före utsatt tid. Det tar 1,5 timma London-Göteborg, det är ju fan ingenting! 

Har jag inte en passande bagtag för denna resa? Så jävla råful. Men vad gör man?



Bye London

Kategori: Allmänt

Nu dröjer det inte många minuter innan jag far hemåt. Mellis är inhandlat samt ett par saker på flygplatsen. 

Det är så smidigt att ta sig ut till Heathrow från Mårtis. Han bor precis vid Paddington Station dit Heatrow Express går. Jag höll på att glömma mitt handbagage på hatthyllan, en bag full av shopping. Men en kvinna hade sett mig slänga upp väskan, jag hann nästan av tåget innan hon ropade på mig. Sån tur att det finns så omtänksamma människor! 

Hejdå London, vi ses säkert snart igen! 



Notting hill

Kategori: Allmänt

Efter besöket vid Kensington Palace promenerade vi längs ambassadörsgatan (här bor majoriteten av ländernas anbassadörer i sjuka villor) till Notting Hill. Vi myste runt i dessa mysiga kvarter och tog en öl på en pub innan vi gick hemåt igen. Jag går så himla mycket här, 1-2 mil om dagen - underbart! 

Nu ska vi iväg och käka indiskt innan jag måste packa väskan. Imorgon åker jag hem!

Royal afternoon tea

Kategori: Allmänt

När jag hem kom från min lilla stadstur promenerade jag och Mårtis genom Hyde Park till Kensington Palace Garden. Prinsessan Diana bodde här när hon levde. Idag kan man avnjuta afternoon tea här, gå på visning i slottet eller bara botanisera i parken. 

Jag bjöd Mårten på ett royal afternoon tea. Vill inte säga hur jävla dyrt det är för lite smörgåsar och kakor typ. Men man får ju gott the och champagne också givetvis... Supermysigt i vilket fall som helst och ett måste när man är i London!




Rise and shine

Kategori: Allmänt

Dags för lite söndagsshopping såhär på morgonkvisten. No boys allowed!



Saturday night

Kategori: Allmänt

Igår kväll åkte vi intill Soho för att käka middag på Bills. Supermysigt och hippt ställe, god mat och mycket bra service måste jag säga. Därefter gick vi till drinkpalatset sketch. Sketch är något utöver det vanliga, så fantastiskt snyggt och charmigt! Massa små olika drink och dansställen. 



Alltså kolla marmorgolvet, magiskt!!!

Saturday dinner

Kategori: Allmänt



Turistisar

Kategori: Allmänt

Idag har vi turistrastat oss ordentligt. Mårten bor 2 minuter från vackra Hyde Park. Vi gick genom parken till slottet för att se vaktavlösningen. Så himla mycket folk alltså! Typ kaos! Och så många selfiesticks! 

Därefter promenerade vi ner till Big Ben för att ta en båt därifrån. Dags för London by the river! Solen sken, det värme gott på båten och det är alltid lika kul att få se en stadsbild från en båt. Vi åkte genom hela staden och ut till Greenwich. 

I Greenwich käkade vi pizza och öl i en park, hälsade på vilda små söta ekorrar och njöt av utsikten innan vi tog båten in mot stan igen. 









Casa becci

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi varit på en italiensk restaurang och käkat drömmens pasta. Två efterrätter på det och ett par glas vin. 

Vi ser ut son ett lovecouple, men vi ät inte det! 


London shopping

Kategori: Allmänt

När Mårten hade åkt till sitt jobb tog jag tunnelbanan in till stan, vilket är två hållplatser. Mårten bor verkligen centralt! Jag skulle kunna ha gått... 

Begav mig till primark först. På Oxford street finns två primark, jag föredrar dock den i west end. Den är störst och bäst uppdelning. Första timman är lite av en dröm, följande timmar är en stor pina. Det är jobbigt att knö bland folk på en liten frukostmage. Därefter vräkte (ja, verkligen vräkte) i mig KFC och väntade på att Mårtis skulle sluta. Vi möttes upp och tog en öl innan vi gick till Victorias Secret. Mårten var i heaven! 




London morning

Kategori: Allmänt



Middag

Kategori: Allmänt

Igår kväll var Mårten upptagen med ett event på sitt jobb. Så jag fick klara mig själv till klockan 22. Tog en taxi till en bar och blev hänvisad till deras fina middagssal där jag fick sällskap av två karlar. Trodde att jag skulle bli ensam med mitt kött och vin hela kvällen, men icke - fröken Sverige blev väl omhändertagen. Engelsmän är mer öppna och framfusiga än oss svenskar. 

En mycket rolig och trevlig kväll att minnas! 



Heathrow

Kategori: Allmänt

Jag går och jag går och jag går. Jag vill ha min väska nu. Och äta mat. Heathrow är enormt. Sist jag flög härifrån tog det 45 minuter för planet att åka från terminalen till startbanan. Vansinne! 



London calling

Kategori: Allmänt

16:30 och jag sitter i ett flygplan, satan vad effektiv jag har varit idag! Nu väntar långhelg i London, så underbart!



Ett beslut

Kategori: Allmänt

Ligger i budgivning på en lya, mina tankar går i 180. Det här är inte enkelt! Det handlar om en stor summa pengar, det handlar om att jag kan tänka mig att bo där, det handlar om att jag snart måste släppa min lya - och det känns så fruktansvärt tråkigt. Jag trivs så himla bra här. Jag har gjort en lista med bra saker över min lya:

- nära till stan
- bra förbindelse till jobbet
- högt i tak
- det finns en takrosett
- den är stor, nästan 60kvm!
- det är sjukt bra förvaring 
- den har grym planlösning 
- en mysig innergård 
- nära spårvagnen 
- nära Ica 
- nära systemet 
- man kan gå till Liseberg 
- man kan ha mycket folk över utan att det blir trångt i varken hallen eller salongen 

Godnatt. 




Boulebaren

Kategori: Allmänt

Efter jobbet stressade jag ner på stan för att köpa lite kompliment till mina nya skor på Ecco. Tog en vagn till Haga och Allékliniken för att köpa nya hudvårdsprodukter, spatserade därefter till Boulebaren på Rosenlund där kvällen spenderades tillsammans med mina kära kollegor. Bubbel, ett fantastiskt rött vin, charkisar och en riktigt rolig aktivitet! Boule är ett riktigt roligt spel. Detta gör jag garanterat om!



Linas matkasse

Kategori: Allmänt

Pling pling, en ung pikant pöjk ringde på dörren i afton med ett stycke leverans från Linas Matkasse. Jag hade helt glömt av att avbeställa! Och jag som ska resa bort om allt, typiskt! 

I övrigt var det riktigt bra mat med denna gång med, mums! 



Måndag

Kategori: Allmänt

Efter jobbet mötte jag upp Jennie för visning av en lägenhet uppe vid henne. Det är bra att ha med sig en egen mäklare! En mycket intressant lya, jag ska sova på den tänkte jag, lite dåligt med förvaring - men bra potential! 

Egentligen hade jag vilja köpt denna för 9 mille. Men jag har inte de pengarna. Men jag har samma förkärlek för grått och rosa som ägaren, LÄCKERT! 







Söndagskos

Kategori: Allmänt

Det är värdefullt att ha en god vän så nära en. Jennie bor på andra sidan kyrkogården, vi har exakt 10 minuter gång mellan varandra. 

I eftermiddags var vi båda uttråkade,  möttes upp och tog en spontanöl på ölstugan i Svingeln. Så härligt i den sköna solen! Därefter möttes vi upp hos mig lite senare för söndagsmiddag. Pulled pork och rödvin. Nu ska jag inte dricka en droppe förens i helgen, för då är jag i LÖNDÖÖÖÖN!



Visningssöndag

Kategori: Allmänt

I dagsläget bor jag i östra centrum, nära stan, lugnt, fint område, bra kommunikation till jobbet. Men 1/9 måste jag ur min fina tvåa på nobelgatan därför lever jag sedan ett par månader tillbaka i en ständig kamp att hitta en bostadsrätt som duger. 

Idag har jag varit på visning i Majorna, alltså västra centrum - det gjorde ont i mig att ens åka dit för jag tycker om östra så mycket. En jättefin lägenhet, men det blir längre både till jobbet och till stan. Lyxproblem? Ja, absolut! 

Åkte sedan hem och lunchade innan jag gick på visning nummer två, 3 kvarter från där jag bor igen. Jag fick verkligen klart för mig vilket populärt område jag bor i när det är KÖ i trapphuset till visningen. 



Söndag

Kategori: Allmänt

Söndagspromenad i skogen, nu känner jag mig trygg igen. I en storstad blir man inte bortskämd med skog och tystnad. Inte jag iallafall! Idag mår jag väldigt bra, blev ett besök på heaven och Locatelli igår kväll. Ett alldeles lagomt besök. 



Niki tröttis

Kategori: Allmänt

Nikan på språng, ska möta upp 4 damer på Heaven 23 för lite drinksssss. Men satan, jag är trött alltså! Kämpa Niki!

MAYDAY, MAYDAY

Kategori: Allmänt

Amen lägg av vilket kanonväder vi har! Jag och Emelie har lördagsmyst lite på stan. Ätit glass i solen, kollat när paddan åkt förbi och shoppat. 

Nu ska jag hem och napa! Långledighet tar livet av en. 



Maj maj måne

Kategori: Allmänt

Kl 19 var det egentligen planerat att jag skulle möta upp 5 brudar med två bag in Box, jordgubbar, ostar och kex för att fira in maj månad på berget uppe vid mig. Tänk att skåla i rosé med en jordgubbe på kanten och se solen gå ner över denna stad. 

Det blev inte så. 

Vi hamnade i salongen på nobelgatan då det regnade. Vid midnatt trillade de sista tjejerna ut, en sån energikick det ger att få prata och skratta med härliga individer! 

Morning

Kategori: Allmänt




Morning! Solen lyser, jag bara sover och sover. Det är ju rena rama semestern detta! 

Första maj dinner

Kategori: Allmänt

Parmesanrisotto (den absolut godaste jag ätit EVER!) kyckling och tomatsallad. Satan!