nikans.blogg.se

Kräftskiva på Lavö

Kategori: Allmänt

Vilken toppenhelg jag har haft! Vädret har ju varit helt enastående och jag har badat i havet i dagarna tre. 

I fredags eftermiddag hämtade Calle och Per upp mig samt mat för en hel armé. Enligt tidigare erfarenheter tar det cirka en timma ut till Orust. Denna resa tog nästan tre. Vi var inte de enda som ville ut och njuta av, kanske, sommarens sista dagar! Väl ute på Lavö mötte vi upp en till liga och intog våra stugor där damerna hade sin, och grabbarna sin. Vi grillade och dukade upp västerbottenostpaj, olika sallader, kräftor, bröd, ostar, såser och ackompanjerade kräftskivan ute på bryggan med snapsvisor. Med hattarna på satt vi och myste medan solen låg och glödde bakom klipporna. Så vackert och rofyllt! Vi rodde ut och bara satt och lyssnade på ingenting. Så magiskt! 

Det var den stjärnklaraste natten jag sett någonsin tror jag. Varenda stjärna syntes. Syrsorna spelade i gräset och inne i stugan var det varmt och mysigt. Vi tände ljus, åt efterrätter, quizade och skrattade. 

På lördagsmorgonen serverades frukost på damernas altan. Därefter följdes ett parti kubb, med vacker havsutsikt, innan vi hoppade ner i det blå. Massvis med båtar seglade förbi och jag hittade en vindstilla vrå på klipporna. 
En superbra minisemester!

På söndagen var jag och Dinka till Saltholmen - som resten av stan.  Det var kallare i vattnet än ute på Lavö. Men det gör inget, jag badar alltid ändå! 




Kommentarer


Kommentera inlägget här: